Rècord de Jordi Membrado i Marc Segura a l’arribar als -2080 metres

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 13 d'agost de 2012 .
Etiquetes: ,

Els morellans Jordi Membrado de 13 anys i Marc Segura de 15 anys s’han convertit en els joves de tot el món que han aplegat a una profunditat més baixa -2080 metres. D’aquesta manera, l’expedició morellana que s’ha desplaçat a Krubera-Voronia, la cova més profunda del món, torna amb èxit rotund. Han fet història en tots els sentits. Acompanyats de l’esportista d’elit, Jorge Membrado, pare de Jordi i oncle de Marc, que ja va baixar a esta profunditat ara fa dos anys, els joves han estat capaços d’arribar a aquesta gesta.

Uns morellans que han escrit una pàgina en els rècords mundials a la cova més profunda del món: la Krubera-Voronia a la República de Absajia al Caucas. Els -2080 metres és un dels punts més baixos del món que s’han aconseguit sense l’ajuda de bombones d’oxigen. Fa dos anys seria un rècord molt valorat. Ara, el fet de que dos menors d’edat de tant sols 13 i 15 anys, encara li dóna més valor. 
A més, han format part d’una expedició històrica perquè el bussejador ucraïnés, Gennadiy Samokhin, ha aconseguit batre el seu propi rècord del món de profunditat aplegant als menys 2197 metres en aquesta cova el divendres 10 d’agost. Un grup que va estar liderat per l’ucraïnès Jura Kasjan i el lituà, Aidas Gudaitis i que comptava amb la participació dels tres morellans i un madrileny.

El comunicat de l’equip que ho explica és el següent: “Després de 17 dies de preparació els bussejadors de l’equip van atacar el rècord mundial de profunditat. L’equip espanyol ha estat treballant en el transport de material, equipament de cordes i revisió del cable de comunicacions imprescindible per a l’èxit de l’expedició. Aquestes labors els van portar després de diverses entrades a la cavitat (la darrera de 6 dias) a aconseguir el dia 7 d’agost la màxima profunditat mundial (-2080m) en espeleologia assolible sense necessitat d’equip específic de bussege. Després de tres dies traient material van eixir a l’exterior el dia 10 a les 20:00.

Amb aquesta activitat els juvenils de l’equip espanyol Marc Segura de 15 anys i Jordi Membrado de 13 anys es converteixen en els mes joves a aconseguir a nivell mundial aquesta profunditat”. 
Ara ja estan fora de la cova i Morella està preparada per a rebre’ls justet el dia que començarà el Sexenni, el dijous 16 d’agost, coincidint amb l’entrada de les Colònies.

Tota una aventura d’enormes dimensions que afrontaven amb una gran il·lusió i sense tenir entre cella i cella el poder superar el rècord. No existeix documentació sobre gestes semblants amb menors d’edat “solament existeix constància que un jove de 17 anys rus va arribar a -1600 metres” explicava abans de marxar Jorge Membrado. Ara són els morellans els que han escrit el seu nom el lletres d’or en el món de l’espeleologia. 
Un grup que va de gesta en gesta i no cerquen la glòria d’un efímer rècord. Els va en la sang i tenen l’oportunitat de repetir un nou èxit. A més, arribaran just per a l’inici del Sexenni “ens perdem les festes d’agost però arribarem per a les sexennals, al llarg valdrà la pena” indicava Jordi Membrado que tindrà temps per a tocar la gaita, mentre Marc eixirà amb La Corronquina al 53 Sexenni. I tant que ha valgut la pena. 


Més informació: |