Canvi d’ubicació per a les paelles de Vilafranca

comarquesnord.cat . Vilafranca . dimarts, 14 d'agost de 2012 .
Etiquetes: , ,

Les tradicionals paelles de les Festes de Vilafranca es realitzaven aquest dilluns en una ubicació diferent a la que és habitual. La Comissió de Festes i l’Ajuntament decidien traslladar-les de les Fonts del Llosar als voltants de la Plaça de Bous. El motiu d’aquest canvi han estat les elevades temperatures dels darrers dies i la sequera amb l’objectiu d’evitar riscos d’incendi. Encara que aquest acte sempre compta amb la presència d’un equip de Bombers del Consorci, era recomanable canviar-lo de lloc

Cap al migdia, l’activitat era màxima als voltants de la Plaça de Bous. Les diferents quadrilles, penyes i grups d’amics que s’ajuntaven per fer la paella, escollien majoritàriament la zona dels contraforts del recinte taurí per cuinar la seua paella. Cadascuna al seu ritme. Poc a poc, les paelles anaven agafant color i s’anaven introduint els elements necessaris per a que quedara ben bona. Alguns la van preferir amb carn i altres amb peix. Malgrat el canvi d’ubicació la presència de gent a les paelles va ser molt elevada.

Moltes de les penyes pararien les seues taules i cadires a la zona verda situada junt a la font per menjar-se allí mateix la paella. Altres, preferirien cuinar-la a la zona de la Plaça de Bous i marxar a les penyes a menjar-la. Una bonica jornada al voltant de les fogueres i paellons en un acte fixe al calendari festiu de Vilafranca des de fa molts i molts anys.

Més informació: | |