El dia de la Gent Gran de Morella arriba complet

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 14 d'agost de 2012 .
Etiquetes: , ,

El Dia de la Gent Gran de Morella ha tornat a ser molt participatiu. Tots s’animen en esta jornada. I és que s’organitzen actes des del matí i fins ben entrada la vesprada. La celebració religiosa de rigor dóna pas a la música de la Rondalla de Morella, que sempre està al costat dels més majors. Enguany, a banda de les melodies d’este conjunt musical, també s’han pogut vore als dansants de la ‘Jota de Morella’.

Després, l’activitat s’ha traslladat ací, a l’Espai Firal. Els centenars de participants s’han repartit per les diferents taules per tal de compartir un dinar amb més germanor que mai. El menú torna a repetir-se: una monumental paella d’arròs per a començar i unes xulles torrades de segon. Els regidors de l’Ajuntament de Morella, amb l’alcalde Rhamsés Ripollés al front, s’encarreguen del repartiment dels plats per les diferents taules.

Amb els regidors, també un grup de joves que voluntàriament es disposen a compartir el dia amb els seus majors, repartint també els plats entre tots els comensals. L’arròs sol agradar molt, i enguany no ha sigut una excepció. Les crítiques han sigut totes molt bones.

Este dinar és un moment per a conversar, per a trobar-se amb gent que feia temps que no es veien. Des de Xiva o d’Ortells es participa del dinar. Gent que durant l’any no conversa per uns motius o per uns altres, ara té l’oportunitat. Enguany, un dels temes estrella és el Sexenni. Disfruten d’este dia, s’obliden de malalties i d’altres maldecaps i s’endinsen en un ambient molt acollidor.

Després del postre, ha arribat un moment molt esperat, sobretot per un grup de gent: aquells matrimonis que enguany celebren 50 anys de matrimoni. La regidora de benestar social, Malú Blasco, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, han posat en valor la voluntat i la força d’estes parelles. En primer lloc, Pascual Adell Vives i Isabel Cruz Escorihuela han accedit a l’escenari. Allí han sigut obsequiats en un ram de flors, un diploma acreditatiu i el CD que la Rondalla ha publicat pel seu vinté aniersari. La segona parella ha sigut la formada per Jose Puig Barberà i Teresa Cardona Jovaní. En tercer lloc, Eliseo Amela Ramia i Josefina Ferrer Borrás. Després, Enrique Querol Carbó i Emerita Carceller Vilalta. A continuació, José Pallarés Palau i Elvira Ferras Jovaní; José Barreda Doménech i Paquita Fernández Zapata; Artemio Rallo Gasulla i Francisca Lombarte Vidal. Per últim, José Guimerà Sebastià i Mercedes Segura Segura. Des de l’Ajuntament de Morella s’espera poder seguir fent este dia, amb l’homenatge, durant molts anys.

La música ha posat el punt i final un dia que fa de prèvia a tota l’activitat que protarà a terme la gent gran durant el 53 Sexenni.

Més informació: | |