La Taronja ja està penjada al carrer de La Font

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 16 d'agost de 2012 .
Etiquetes: ,

A les nou del matí de dijous, l’aspecte que presentava el carrer de la Font era de tranquil·litat i poc moviment. La barra des d’on penjaria la taronja en poques hores ja estava llesta. Dos cases d’este tram de Morella queden unides per una barra metàl·lica des d’on es subjectarà la fruita més sexennal de totes. Mentre l’ambient al carrer continuava calmat, els veïns estaven al local on han elaborat els tapissos del carrer preparant les diferents parts que conformen la taronja. La part central, que subjectarà al xiquet que farà de Sant Miquel ha sigut la primera peça en traslladar-se. A continuació, cadascun dels galls, portats amb cura tractant de no tocar massa el paper arrissat i tapissat. Els elements taronja han anat sent col·locats. Primer, la part central, ben subjectada a la corda que després la pujarà fins la part més alta. Després, els quatre galls d’este peculiar cítric, posats per odre per tal que totes les peces encaixen i la taronja adopte la forma correcta.

Alguns dels veïns no s’han volgut perdre la penjada: des dels balcons immortalitzant la estampa o també a peu de carrer. Entre els espectadors, un il·lusionat Sant Miquel, que ha assistit per tal de provar per primera vegada la taronja. Álex Beltran ha pujat a l’interior, per tal de comprovar que el cinturó que l’aguantarà és prou resistent. Amb vuit anys, Álex no recorda massa l’anterior Sexenni i, llevat de les fotografies i els vídeos que li han ensenyat, esta ha sigut la primera vegada que ha vist la taronja.

Després de la prova del menut ha arribat el moment de incloure les fulles verdes que li donen més realisme a la taronja. Les tres fulles han sigut delicadament col·locades per tal de concloure amb una feina que, sent costosa, es fa amb moltes ganes. Amb tot preparat, la taronja ha començat a elevar-se, fins la part més alta, des d’on presidirà el llarg carrer de la Font. Ara, este vial ja compta amb els dos elements més sexennals que el caracteritzen: volantins i taronja.

La pròxima tasca que han de portar a terme els veïns del carrer de la Font, a l’igual que la resta de morellans que tenen carrer per on passen els retaules, és la plantà. Divendres, Morella es transforma en una gran galeria d’art amb molt de paper tapissat.

Més informació: |