Queretes presenta a les Reines 2012 i viu unes intenses festes carregades de música i espectacles taurins

comarquesnord.cat . Queretes . dijous, 16 d'agost de 2012 .
Etiquetes: ,

Queretes està vivint una intensa setmana, farcida d’actes i colors als seus carrers. I és que com cada any per aquestes dates, arriben les Festes Majors d’Agost, una cita festiva en la que les revetlles, l’entreteniment i, com no, les activitats taurins tornen a omplir el poble de diversió i germanor. Unes Festes d’Agost que dissabte van estar precedides per l’acte de Presentació de les Reines de Festes i del pregó, que enguany va anar a càrrec de la Carmen Moret Tafalla, qui fou antiga mestra del municipi. El pregó i la presentació es va celebrar al Recinte Firal, que es va omplir de veïns i de veïnes.

En la seua intervenció, la professora Moret Tafalla va posar èmfasi al significat que sempre ha tingut Queretes per a ella i va recordar que “el passat 7 de juny, em va cridar l’alcalde i em va dir que li agradaria que fes el pregó de les festes. Jo em vaig quedar estranyada, i li vaig dir que triés una persona més jove” per fer el pregó. Finalment, i com es va veure en el Recinte Fira, “va guanyar en Fernando, i vaig accedir”. La pregonera d’enguany va dir a més que “potser em va donar força el meu mart, perquè jo sempre he tingut certa timidesa en parlar en públic. Més a Queretes, ja que els meus avantpassats provenen d’aquest poble i voltants” i perquè “la meua infància i joventut els vaig passar al poble”.

Durant la Presentació de les Reines 2012, l’alcalde del municipi, Fernando Camps, va fer un breu discurs agraint i reconeixent “a tota la gent que fa possible que aquestes festes siguin tan alegres, com ara la Comissió de Festes, els representants de les associacions, els voluntaris i amics, i sense oblidar a tots els que ens visiteu any rere any”. En el seu discurs, Camps també va fer menció a la dificultat que va patir el poble ara farà uns dies a causa de la sequera. Per això va agrair la tasca “a l’Ajuntament i tots els veïns d’Arnes, que aquest estiu ens hagin permès portar aigua del seu poble”.

Les grans protagonistes de la nit van ser, però, la Reina i les Dames d’Honor de les Festes de Queretes, que van ser acompanyades per la xaranga, els quintos i acompanyants i la corporació municipal fins al Recinte Firal. Allí, i abans de procedir a fer el ball cerimonial, la Reina de Festes 2012, Paula Valls, va fer un breu discurs. En ell va destacar que “ja ha passat un any i aquesta vegada ens toca a natres presentar-nos davant de tots vatres en un dia tan especial. Portem treballant amb molta il·lusió per poder fer els actes festius que es fan al nostre poble. I podem estar molt orgullosos de la gran participació del poble de Queretes”, ja que “vivim en un poble molt unit i creiem que això és molt important”.

La Reina de les Festes va estar acompanyada de les Dames d’Honor, com són Asun Llerda, Aranza Ara, Cristina Ribera, Claudia Puyo i Angie Janna, i dels Quintos 2012 i tota la corporació municipal. Després de la nit de dissabte 11 d’agost, diversos actes han emplenat les Festes d’Agost de Queretes, gràcies a la variada programació que han dissenyat entre la Penya Taurina ‘Cuna de Villalta’, la Comissió de Festes, l’Associació Cultural Medievo, l’Associació de Dones Ilercavònia i les actuacions que fa l’Associació Musical Francisco Turull, han quedat unes festes molt completes.

De fet, al llarg d’aquestes festes ha hagut molta activitat taurina. Entre vaquetes i bou embolat, fins a cinc dies ha hagut bous a Queretes, la qual cosa també atrau a molts veïns vinguts dels pobles del Matarranya però també de la Terra Alta, molt aficionada al món taurí. A banda d’això, s’ha comptat també amb la gent de la ‘Penya el Bou’ de Morella, com de diverses activitats, entre elles una nit eivissenca, revetlles o el clàssic partit de futbol que tots els anys disputa l’esquadra del Polideportivo Cretense. En aquest marc de festivitat, l’alcalde Fernando Camps va recordar que “tenim molta joventut, tenim molta gent amb ganes de treballar pel poble, i en això hem guanyat molt, al poble”.

Més informació: |