El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, visita Morella amb motiu del 53 Sexenni

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 24 d'agost de 2012 .
Etiquetes: , ,

L’Ajuntament de Morella ha sigut la seu triada pel Consell per a celebrar la seua sessió plenària setmanal. En ella, han participat el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, i la resta de consellers. Un dels acords adoptats en la mateixa ha sigut la incoació de l’expedient del Sexenni per a ser declarat Bé d’Interés Cultural Immaterial. El ple del Consell ha sigut el segon que ha albergat la ciutat murallada en la seua història, després de la sessió de l’etapa preautonòmica l’any 1978.

La petició del consistori morellà per a la declaració de BIC es remunta al mes de març de 2011, quan el Consell Valencià de Cultura va celebrar la seua sessió en esta ciutat. En la jornada d’avui, els regidors de l’Ajuntament de Morella han rebut a les autoritats en el Portal de Sant Miquel i els han acompanyat fins a l’edifici consistorial. Allí, s’ha celebrat la sessió i, posteriorment, el president ha firmat el llibre d’honor. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha agraït l’elecció de la ciutat per a celebrar este ple i ha fet entrega d’una carta a Alberto Fabra. En ella, s’expressa este agraïment, i també una sèrie de reivindicacions en qüestions fonamentals per a la ciutat.

L’entrada de l’Ajuntament de Morella ha sigut el lloc escollit per tal de portar endavant la signatura del llibre de la ciutat per part del president de la Generalitat. Mentre concloïa el Ple del Consell, els regidors del consistori esperaven al voltant de la taula amb el llibre d’honor. En eixe moment han arribat també altres personalitats, com el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner o el Secretari General dels Socialistes Valencians i Diputat Nacional, Ximo Puig. Els consellers han abandonat el saló de plens per estar presents també en la signatura. El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha sigut l’últim en accedir als exteriors. Rhamsés Ripollés ha encetat els discursos, agraint de nou al president la seua presència i convidant-lo a disfrutar de la màgia de Morella. A continuació, ha vingut el moment de la signatura del llibre. 

Seguidament, Alberto Fabra ha agraït l’hospitalitat de la ciutat de Morella i ha posat en valor en gran treball que fan els morellans per tal de mantenir una de les celebracions amb més renom de la Comunitat Valenciana. El president ha aprofitat per anunciar que el Consell s’ha posat mans en l’obra per tal que la festa del Sexenni sigue declarada Bé d’Interès Cultural Immaterial. El lliurament d’un obsequi per part de la capital dels Ports al president ha tancat este acte. Rhamsés Ripollés li ha lliurat el gravat de la Marededéu de Vallivana que ha elaborat l’artista morellana Pilar Dolz per a estes festes sexennals. Després de la signatura, el president de la Generalitat Valenciana ha dedicat unes paraules cap a la ciutat emmurallada.

 A continuació, la comitiva ha emprés camí cap a la Basílica Arxiprestal per tal de formar part del sisé dels retaules del Sexenni. Les notes de l’Associació Musical Mestre Candel els han acompanyat en este recorregut. 

Més informació: | |