Morella posa el punt i final al Novenari amb la celebració del dia del Gremi de la Joventut

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 27 d'agost de 2012 . 1 comentari
Etiquetes: , , ,

La joventut de Morella tanca el Novenari en honor a la Mare de Déu de Vallivana. En esta jornada, el protagonisme ha sigut per a la joventut morellana, gremi que ha organitzat els actes d’este dia. Demà, es posarà punt final al Sexenni, amb la desmuntada dels carrers i el dia dedicat als difunts.

El gremi de la joventut agrupa des dels xiquets menuts a gent d’uns 40 anys. Per això, és un dels més nombrosos, comptant amb més de 500 agremiats. La seua principal aportació al Retaule és la dansa dels Gitanetes. Es tracta d’un ball en què participen vuit xiques d’uns 18 anys i un jove que porta un pal. Les Gitanetes entrellacen les seues cintes al ritme que sonen la dolçaina i el tabal i van oferint imatges precioses. La indumentària és colorista i original, igual que els pentinats i els tocats.

La jornada ha començat amb la diana, a càrrec dels Gaiteros de Morella. A continuació, s’ha celebrat una missa oficialitzada pel rector de Sant Pere Apòstol dels Cases d’Alcanar, José Enric Reverté, més conegut com el pare Jony. Ha sigut una missa diferent de les anteriors, en la que també ha participat el grup de músics que actuen amb ell. Una vegada conclosa la mateixa, s’ha celebrat el Retaule, que en la jornada d’avui han tancat les Gitanetes. A la vesprada, el protagonisme ha sigut per als més menuts, amb l’espectacle infantil L’inventor de xiquets. Esta nit serà una de què més festa congreguen en la ciutat murallada, amb les actuacions dels grups Despistaos, Sexy Zebras, l’orquestra Manacor i discomòbil.

D’esta manera, Morella tanca un Novenari en honor a la Mare de Déu de Vallivana, marcat pel gran treball dels veïns, l’alta participació i la calor. Les festes conclouran oficialment demà, quan els carrers es desmunten i se celebre la missa del dia dels difunts, a les 12 hores. No obstant això, la Mare de Déu romandrà vuit setmanes mésa Morella, concretament fins el dia 20 d’octubre. Serà llavors quan els morellans i morellanes es desplacen en Rogativa fins a Vallivana i tornen a venerar la Patrona i a deixar-la al Santuari.

. Les restes del Sexenni, a l’ecoparc

Els veïns i veïnes de Morella solen quedar-se amb gran part dels adorns del seu carrer com a record del treball realitzat per a les festes sexennals. No obstant això, moltes de les estructures, tapissos o altres objectes decoratius se solen tirar. L’Ajuntament de Morella recorda que els veïns hauran de transportar fins a l’Ecoparc, ubicat a l’Hostal Nou junt a la depuradora, totes aquelles restes que no desitgen emmagatzemar. Allí, els tècnics indicaran on es poden depositar els materials, per al seu posterior reciclatge.

Més informació: | | |

1 comentari

  1. Valla merda ja sa acabat el sexenni va q les dones dels carrers se esforçen i lany q be mes