Primer balanç positiu del 53 Sexenni

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 27 d'agost de 2012 .
Etiquetes: , ,

La joventut de Morella tanca el Novenari en honor a la Mare de Déu de Vallivana. Una jornada de caràcter festiu i malenconiós en acomiadar el 53 Sexenni i esperar que la roda d’aquest esdeveniment es torne a engegar amb la vista posada en l’Anunci de 2017. Unes sexennals que tanquen oficialment els actes este dimarts dedicant el dia als Difunts i amb el desmuntatge dels carrers. El balanç ha sigut positiu, sense incidents de gravetat a excepció del succés de la Torre Vella que va ser a punt d’espetllar l’inici de les festes. També es van registrar episodis puntuals de colps de calor en viure algunes jornades amb altes temperatures i forta xafogor.

Quant a les xifres de participació, des del consistori es donarà una xifra durant aquesta setmana, però seguint el patró d’anteriors edicions es podria estimar que entre 150.000 i 200.000 persones haurien visitat el Sexenni. Les variables a estudiar seran el nombre de vehicles estacionats en les diferents zones d’aparcament, així com les visites als Museus o el Castell entre unes altres. L’ocupació ha fregat el 100%, tant a Morella com en altres punts de la zona, i els carrers han tingut molt moviment tant els caps de setmana, com entre setmana. Per tant, les expectatives són molt bones quant a l’èxit del Sexenni.

La seguretat també ha funcionat a la perfecció, amb uns 80 agents diaris, destacant el paper de la Guàrdia Civil molt activa aquests dies. En sanitat es va registrar alguna queixa per l’absència d’una SAMU en la localitat a pesar que ha rebut a punts milers de persones, així com els pocs membres de personal mèdic en alguns moments del primer cap de setmana. Les autoritats no han faltat durant el Novenari, sobretot el divendres per la celebració del Consell amb la presència del president de la Generalitat, Alberto Fabra, que va anunciar l’inici de l’expedient per a que la celebració siga Bé d’Interès Cultural Immaterial, amb la vista posada també a ser Festa d’Interès Turístic Internacional.

En definitiva, un Sexenni que ja forma part de la història de la capital dels Ports que s’acomiada este dilluns a ritme de rock amb el dia de la Joventut

Més informació: | |