L’alcalde de Morella agraïx el “gran esforç de tots els veïns per a aconseguir que el 53 Sexenni haja sigut un èxit”

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 29 d'agost de 2012 .
Etiquetes: , ,

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha agraït “el treball de tots els veïns i veïnes de Morella, per a aconseguir que el 53 Sexenni haja sigut un gran èxit”. El primer edil morellà destacava que “s’han complit les expectatives generades pel 53 Sexenni, en quant al gran esforç dels veïns, els indicadors d’ocupació o els visitants rebuts”. Durant esta vesprada, els membres de l’equip de govern celebraran una junta, en la que s’analitzaran tots els indicadors i, demà, es realitzarà una valoració més completa.
No obstant això, en la jornada d’avui, l’alcalde de la localitat ha volgut enrecordar-se de tots aquells que han dedicat part del seu esforç a col·laborar amb el Sexenni i aconseguir que siga un èxit. Ripollés afirmava que “Morella estava més bonica que mai, perquè els veïns dels carrers, Conventets i gremis han convertit la ciutat en un autèntic museu viu”. A més, indicava que “els veïns han conservat les tècniques tradicionals per a adornar els carrers i les han complementat amb altres més modernes, la qual cosa significa un enorme esforç, però que ha donat un resultat magnífic”. El primer edil també ha lloat “el treball realitzat pels gremis, que han mostrat els seus elements en els Retaules i que han organitzat nou jornades magnífiques, en les que tots els veïns i visitants han disfrutat”. Cal recordar que els distints gremis han sigut l’Ajuntament i el Clergat, la Gent Gran, els Agricultors i Ramaders, la Colònia Morellano-Catalana, la dels Morellanos Absents, el de Professions, Indústria i Transport, el del Comerç i Turisme, Arts i Oficis i la Joventut. Cada un d’ells aporta distints elements religiosos, civils i folklòrics als Retaules. En total, en estes processons participaven sis danses (Torneros, Gitanetes, Llauradors, Corronquina, Arts i Oficis i Teixidors) i altres representacions, com els Gegants i Cabuts, el Carro Triomfant, Les Santetes, Les Miraverges o el Quadro d’Heroïnes Bíbliques, a més de la música dels Gaiteros de Morella, la Rondalla i l’Associació Musical Mestre Candel. Ripollés també ha destacat que “els Retaules han sigut una gran expressió pública d’un dur treball i una gran capacitat de superació, en els que s’ha pogut disfrutar de cada un dels elements que han participat”.

Voluntaris i personal
Respecte als treballadors i voluntaris, prop d’un centenar diaris s’han distribuït en els treballs i indicacions dels aparcaments, en l’organització dels Retaules, el muntatge d’infraestructures per a distints actes, les àrees d’informació turística, cultura i museus, en el Servei de Reciclatge i neteja, o en altres tasques pròpies de l’àrea de comunicació, protocol i altres serveis. A més, hi ha veïns que han col·laborat participant en distintes processons, com l’entrada de la Mare de Déu de Vallivana o la Processó General. Per això, Ripollés afirmava que “l’única forma perquè el 53 Sexenni fora un èxit, era amb la col·laboració de tots els veïns i veïnes de la ciutat, com així ha ocorregut”.
Cal recordar que per a l’organització del Sexenni, l’Ajuntament de Morella va impulsar un Pla d’Ocupació, que va servir per a realitzar més de 20 contractacions. Un pla que continua fins mitjans del mes de setembre, ja que Morella es submergix en la celebració de la 766ª edició de la Fira, que se celebra els dies 8 i 9 de setembre.

Més informació: | |