Ara el Sexenni s’ha traslladat a l’ecoparc

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 30 d'agost de 2012 .
Etiquetes: ,

Tots o gran part dels tapissos i demés elements que han guarnit els carrers durant el 53 Sexenni estan ara a l’ecoparc fixe de Morella. Estes instal·lacions, situades al Barri Hostal Nou, han sigut des de dimarts el lloc on s’han dipositat els adorns. Grans muntanyes de paper, fusta i tela s’han anat acumulant ací després de tancar el novenari en honor a la Mare de Déu de Vallivana. Esta planta permet llençar brossa especial durant tot l’any i ara ha servit per tal de deixar totes estes construccions que van transformar Morella en una gran galeria d’art en els últims dies.

La pluja de les darreres jornades ha fet que els tapissos mostren este aspecte, molt deteriorats i perdent formes i colors. Així i tot, encara es poden reconèixer les grans mantes morellanes que guarnien el carrer Juan Giner; els mandils que formaven part de la decoració del carrer del Pes, amb protagonisme per al Sant Antoni; també es veuen els fars blancs del carrer de la Marquesa, amb aquell homenatge a Sorolla i el mar; fins i tot apareixen els pavos reals que donaven vida i color al carrer de la marededéu. Les flors de paper han perdut el seu esplendor, però encara conserven la tècnica amb la qual van estar fetes tenint cura de tots els detalls. Les furgonetes arriben plenes de motius de les festes, fins i tot alguns que romanien ben guardats des de 2006 i que ara també han sigut llençats. Tots estos complements sexennals van a parar ara a la planta de Benicarló, per tal de ser reciclats seguint el procediment més adient, el que menys perjudica al medi ambient.

Tota la il·lusió, les hores de treball, les reunions, les decisions dels veïns queden ara tan sols en la memòria de tots. Amb les fotografies i els vídeos es recordarà per sempre com la ciutat va tornar a vestir-se de gala per acollir un gran Sexenni en honor a la Mare de Déu de Vallivana.

Més informació: |