Multitudinari dia de les paelles a Forcall

comarquesnord.cat . Forcall . dijous, 30 d'agost de 2012 .
Etiquetes: , ,

Paelles de totes classes, de verdures o mitxes i també altres propostes gastronòmiques que giren al voltant de l’arròs. Forcall ha viscut un intens Dia de les Paelles amb una elevada participació per part dels veïns. Gent de totes les edats ha tret taules i cadires al carrer per fer un dinar de germanor que sempre és motiu d’alegria dintre de les festes patronals. La imaginació de cadascú juga un paper fonamental per aconseguir que la paella estiga ben bona. Cada cuiner posa els ingredients que, al seu pareixer, més bon resultat poden aconseguir.

Però no tot han sigut paelles valencianes. L’arròs pot adoptar mil formes i sabors i esta colla ha optat per guisar…
Per acompanyar l’arròs, i la carn que alguns han preparat com a segon plat, també s’ha elaborat allioli, però d’una forma un tant manual.

Grans i joves es mesclen al voltant del paelló i també després al voltant de la taula. Tots s’impliquen en l’elaboració de les paelles. I mentre es cuina, també hi ha anècdotes per contar. Els més inexperts, per la seua joventut, han tingut algun que altre problemeta amb el dinar, però sempre amb bon humor.

El temps ha acompanyat en esta jornada festiva dintre de les celebracions en honor a la Mare de Déu de la Consolació i a Sant Víctor Màrtir. La pluja de la vesprada no ha impedit que el dinar es desenvolupara amb normalitat.

És una jornada de comvivència amb els veïns que habitualment resideixen a Forcall i també amb aquells que aprofiten les festes per passar uns dies en el poble. Un dia dels més esperats de l’agost.

El Dia de les Paelles està caracteritzat per un ambient immillorable. Rialles, converses i moments per tal de mostrar que el cuiner que portem dins pot ser un gran cheff.

Les festes continuen i ho faran fins dissabte. Activitats gastronòmiques com esta es mesclen amb altres de religioses i taurines per completar un programa per a tots els gustos.

Més informació: | |