Un important despreniment trenca la muralla de Morella a la zona de la Porta Ferrissa

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 31 d'agost de 2012 .
Etiquetes: ,

Aquesta setmana s’ha produït un despreniment en la muralla de Morella, a la zona propera a la Porta Ferrissa. És un tram que es trobava molt deteriorat i del que l’Ajuntament de Morella ja havia informat sobre el seu estat a la Conselleria de Cultura i elabora un informe actual per enviar-lo també al Ministeri de Cultura, propietari de la fortificació, i poder obtindre fons per rehabilitar-lo.

Es tracta d’un llenç de muralla ubicat a la zona de la Porta Ferrissa del recinte emmurallat de Morella i que s’especula que el motiu ha esta degut a la pluja i fort vent del dilluns.

L’Ajuntament de Morella realitza de forma continuada actuacions en el castell i la muralla. L’última actuació va ser en el tram de la Torre del Panto que dona a la plaça de bous. El tram de muralla continuo a aquest que va fins la porta Ferrisa es trobava també en molt mal estat de conservació i és en esta zona on s’ha produït una solsida.

Encara que la Conselleria de Cultura ja va ser informada del mal estat d?aquest tram quan es van iniciar les obres del tram de la Torre del Panto, ara els tècnics municipals elaboraran els informes de l?estat actual per tal que, tant Conselleria com el Ministeri de Cultura, propietari de l’immoble, segon indica Maria Rallo, regidora de patrimoni, “siguen coneixedors de la situació actual i per tal d’obtenir els fons necessaris per dur endavant les obres de restauració”.

La regidora de Patrimoni de l’Ajuntament de Morella, Maria Rallo, indica també que “s’han pres les mesures necessàries per a que no hi haja cap perill de seguretat per als visitants a la fortalesa” i “espera que puga ser reparat el més prompte possible”.

Més informació: |