Fervor en la processó de la marededéu de Gràcia

comarquesnord.cat . Cinctorres . diumenge, 2 de setembre de 2012 .
Etiquetes: , , ,

La vesprada del diumenge va ser per a la Mare de Déu de Gràcia. Els cinctorrans li donen tot el protagonisme a la seua patrona en un dels dies més emotius de totes les festes. L’església de Sant Pere Apòstol és el marc de la novena en honor a la Verge. La peanya il·luminada reposa al centre, mentre que els fidels ocupen els bancs. Són moments íntims, de compartir emocions i sentiments amb la Mare de Déu de Gràcia. La processó pels principals carrers de Cinctorres començaria una vegada els portadors de la peanya ocuparen el seu lloc. Banderes i guions encapçalaven la marxa, seguides per les autoritats civils i religioses, amb l’alcalde, Toni Ripollés, al front. A continuació, cinctorrans i cinctorranes conformaven una llarga comitiva que es perdia de vista.

La música de l’Associació Musical Cinctorrana posaria la melodia a esta marxa solemne. La bonica imatge de la Marededéu de Gràcia processonava una vegada més pels carrers del municipi, amb molts dels seus balcons engalanats per a l’ocasió. Cinctorrans i cinctorranes van estar ben a prop de la patrona fins la tornada a l’església. El repicar de les campanes indicaria el final de la processó i el començament de la celebració religiosa.

En esta jornada de dilluns conclou el gruix de les festes de Cinctorres. Dimarts es destina el dia als difunts i es torna ja a la normalitat.

Més informació: | | |