Excavar enguany al jaciment Anna de Cinctorres, encara pendent del permís de la Generalitat Valenciana

comarquesnord.cat . Cinctorres . dilluns, 3 de setembre de 2012 .
Etiquetes: , , ,

La nova campanya d’excavació en el jaciment Anna de Cinctorres, està pendent del permís de l’administració autonòmica. L’equip d’arqueòlegs, dirigit per Andres Santos, va presentar la sol·licitud el passat mes de maig, però a dia d’avui encara no hi ha contestació.

Es pensava fer en el mes d’agost que és quant tots tenien més disponibilitat, però esperaran un poc més. No més allà de finals de setembre, principis d’octubre. No s’entén que en aquest temps en el que l’administració tan a penes rep peticions de permisos per excavacions, ja que han baixat considerablement també els permisos d’obres, no hagen trobat temps a la direcció general de Patrimoni en tot l’estiu per estudiar la proposta. En aquest cas ni tant sols es demanava ajut econòmic, sols el permís d’excavacions.

Per altra banda, aprofitant l’estiu cultural, s’ha realitzat la presentació de les noves aportacions del parc cultural Dinomania. Així en la part de baix del jaciment Anna, en la zona de l’ermita de la Marededéu de Gracia, s’ha creat un àrea recreativa on els xiquets poden simular una excavació. És tracta d’un terrari que conté repliques d’ossos de diferents saures. L’Ajuntament també ha preparat documentació per seguir tot el procés que realitzen els investigadors.

Més informació: | | |