Les cucanyes, la música, el xupinazo i les activitats a la Mare de Déu de la Font tornen a Pena-roja

comarquesnord.cat . Pena-roja . dimecres, 5 de setembre de 2012 .
Etiquetes: , ,

Comença el compte enrere perquè arribin les Festes Patronals de Pena-roja de Tastavins. Del divendres 7 al dimecres 12 de setembre, els veïns i veïnes del municipi del Matarranya afrontaran sis dies carregats d’activitats. I en el marc d’aquestes no faltaran els concursos de rebosteria, la ‘Pujada al Castell’ amb bicicleta, els actes religiosos i les activitats infantils, així com el xupinazo, el pregó de les festes o el ‘Dia de l’Julibeu’ a la Mare de Déu de la Font. Després dels primers aperitius, que van arribar amb la Festa dels Quintos 2012 i les actuacions de la Banda Peñarbés i la Banda Municipal de Morella el passat 1 de setembre, el dia 7 de setembre serà la vigília de les festes, i es farà amb el volteig de campanes i el pregó de festes, que enguany protagonitzaran els sis veïns del municipi nascuts l’any 1922 i que aquest 2012 fan els 90 anys.

Segons va explicar l’alcalde de Pena-roja de Tastavins, Francisco Esteve, “tindrem a sis pregoners, que són els que compleixen aquest any 90 anys, i com tots els anys servirà d’homenatge als nostres majors i que tenen un valor tan important per al poble” . Després del pregó es celebrarà el xupinazo i el recorregut pel poble amb la xaranga, un acte que sempre acaba amb la primera remullada de les Festes Patronals. Divendres també es farà la ‘Pujada al Castell’ amb bicicleta, mentre que el Dia de la Immaculada Concepció, amb la Banda Peñarbés al capdavant, es farà la missa i processó. Durant les festes tampoc faltaran el concurs de disfresses, el Festival de Jota de dilluns, o l’actuació de La Quiquereta, un seguit d’actes en què les associacions i els veïns de Pena-roja tenen un gran protagonisme.

Esteve va recordar que “moltes coses que es fan al poble per festes, com l’actuació de la banda, la xaranga, les jotes o el teatre, aprofiten el moviment associacionista que tenim al poble”, i d’alguna manera “també serveixen per reconèixer el seu treball”. Al llarg de les Festes Patronals tampoc faltaran els actes que es desenvolupen a la Mare de Déu de la Font durant el ‘Dia del Julibeu’, i en què tampoc faltarà la paella popular. Les Festes de Pena-roja s’allargaran fins el pròxim dimecres 12 de setembre. I ho faran amb el concurs de rebosteria i de vi ranci, les cucanyes i la morra. Durant els sis dies que duraran les Festes hi haurà orquestres i bingos. Des de l’Ajuntament i la Comissió de Festes es convida una vegada més a veïns del territori i residents de la zona a passar unes Festes Majors 2012.

Més informació: | |