L’Escola de Música de Morella inicia el nou curs, arrossegant 14.000 euros de deute de la Generalitat

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 6 de setembre de 2012 .
Etiquetes: , ,

El Patronat Municipal de l’Escola de Música es va reunir anit a l’Ajuntament de Morella per a fer balanç de l’exercici 2011/12 i preparar l’inici del 2012/13. Un curs que tindrà el seu termini de matriculació entre els dies 10 i 18 de setembre i el començament dels quals ve marcat pel deute de 14.000 euros de la Generalitat. L’administració autonòmica no ha aportat ni un euro dels compromesos per al passat curs. A més, estos impagaments se sumen a la reducció constant de les subvencions que aprova la Generalitat, la qual cosa porta amb si un augment de l’aportació de l’Ajuntament de Morella, per a garantir la viabilitat de l’Escola de Música.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, afirma que “l’Escola de Música és un servei bàsic per a la cultura i educació musical de Morella”. A més, ha destacat la importància del servei que es presta des d’este centre, ja que es tornaran a oferir dotze assignatures de distints instruments i el passat curs va comptar amb més de cent matriculacions. Unes xifres que “demostren que la música és un patrimoni viu i sonor de la nostra ciutat i que cada vegada són més els veïns i veïnes que volen aprendre”. L’Escola de Música és el primer pas de molts morellans i morellanes cap a la cultura musical i, molts dels matriculats en els últims anys, han posat en pràctica els seus coneixements en les entitats musicals de Morella, com són l’Associació Musical Mestre Candel, la Rondalla o els Gaiteros de Morella.

Ripollés també ha denunciat els impagaments i ha qualificat l’actuació de la Generalitat de “un nou atac contra l’educació i les Escoles de Música”. En este sentit explicava que “l’Ajuntament de Morella realitza un gran esforç per a garantir l’educació musical dels veïns i veïnes de Morella, perquè si l’Escola de Música depenguera de la Generalitat exclusivament, ja s’hauria hagut de tancar”. A més, afig que “la Generalitat deu més de 1,4 milions al consistori i continua sense fer front a més pagaments, la qual cosa és molt preocupant”. Per això, explica que “tornarà a ser l’Ajuntament de Morella el que finance a la Generalitat, fet que demostra la gran irresponsabilitat d’Alberto Fabra i el seu govern” .

El nou curs arrancarà el dia 1 d’octubre. Respecte a les assignatures que s’impartiran, en un principi s’oferixen les de metall, clarinet, llenguatge musical, orgue, harmonia, saxofó, dolçaina i tabal, percussió, guitarra, piano i flauta. Una vegada que es matriculen tots els alumnes es distribuiran les classes. La matrícula tornarà a ser gratuïta i els estudiants únicament hauran de fer front a les mensualitats d’uns 22 euros.

Més informació: | |