Sorita estrena per a les festes de La Balma la restauració de dos altars afectats per l’incendi de 2011

comarquesnord.cat . La Balma, Sorita . divendres, 7 de setembre de 2012 .
Etiquetes: , , , , ,

Els tècnics de la Fundación Blasco de Alagón han finalitzat la restauració de dos altars de l’ermita de la Balma que estaven completament coberts pel sutge després de l’incendi de juliol de 2011. Es tracta dels dos últims retaules que encara no han sigut restaurats. Durant tres setmanes han estat treballant per a eliminar la capa de socarrim que havia impregnat les imatges de Sant Antoni Abad i la Verge de la Coronació. Els treballs s’han centrat a retirar la capa de sutge que hi havia sobre les imatges. Al mateix temps s’han realitzat reintegracions pictòriques sobre els retaules que ja presentaven alguns faltants. D’altra banda s’han col·locat vernissos per a protegir-los i realçar els colors. Un total de tres tècnics han treballat perquè els retaules puguen ser a punt amb motiu de la celebració, el pròxim 8 de setembre, de la festa de la Mare de Déu de la Balma.

Sobre aquests retaules la Fundació Blasco de Alagón ja havia treballat en 2000 i 2001. No obstant açò, després de l’incendi, estaven molt afectats pels efectes del fum. Afortunadament les flames no van arribar a cremar-los i per açò s’han pogut recuperar. Els tècnics Toni Colomina i Ana Pellicer han portat el pes de la restauració.

. Exvots

D’altra banda, i com a curiositat, els restauradore han localitzat ex-vots de fidels que havien sigut dipositats en la part superior dels retaules. Aquests exvots s’han mantingut en el seu lloc original. Entre ells hi havia fotografies i també nines.

Més informació: | | | | |