L’Ajuntament de Morella potencia el Pla Municipal d’Ajudes per als Llibres de Text

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 11 de setembre de 2012 .
Etiquetes: , , ,

L’Ajuntament de Morella llança el Pla Municipal d’Ajuda per a la compra de Llibres de Text. Es tracta d’unes subvencions que arriben fins al 60% de l’import total de la compra dels llibres en educació infantil, primària i secundària obligatòria. Les ajudes aplegaran fins al 70% en cas de famílies nombroses, que disposen del Carnet +3. En la jornada d’avui, l’alcalde de la localitat, Rhamsés Ripollés, i la regidora d’educació, Palmira Mestre, s’han reunit amb la direcció del col·legi Mare de Déu de Vallivana per a analitzar els retalls i els impagaments de la Generalitat i explicar este pla impulsat pel consistori.

El Pla Municipal d’Ajuda per als Llibres de Text té el doble objectiu d’ajudar a les famílies en esta despesa anual i el de fomentar una cultura favorable a l’intercanvi i l’aprofitament dels recursos. Per això, el consistori ajuda amb un 30% inicial de l’import total de la compra dels llibres de text. A més, els alumnes poden optar a un altre 30% si s’han cuidat els llibres i poden ser reutilitzats pels alumnes dels següents cursos, com a material de consulta o si es poden destinar al Tercer Món. Per a les famílies amb Carnet +3, l’ajuda serà del 40% inicial i del 30% addicional si es complixen els requisits mencionats.

La regidora d’educació, Palmira Mestre, afirma que “en una situació econòmica com l’actual, és necessari fer un esforç perquè la crisi no recaiga sobre les famílies”. Per això, indica que “s’ha potenciat el Pla Municipal d’Ajuda per als Llibres de Text i s’han ampliat els cursos als què cobrirà, per a suplir l’absència d’ajudes de la Generalitat Valenciana”.

. Retalls

En la reunió d’este matí, també s’han posat damunt de la taula els problemes que s’estan generant pels retalls en educació de la Generalitat Valenciana. En el cas del col·legi de primària, l’administració autonòmica ha eliminat una línia de transport i, encara no se sap com afectaran els retalls en el menjador. Dos fets que “dificulten la conciliació de la vida laboral dels pares i mares dels alumnes i que suposen una càrrega econòmica més per a les famílies”, segons explica Mestre. D’esta manera, el menjador suposarà una despesa d’uns 4 euros diaris per alumne. Tant en una subvenció com en una altra, el centre educatiu no ha rebut cap comunicació oficial per part de l’administració autonòmica. La regidora d’educació ha qualificat de “una falta de respecte i mala organització”, la falta de comunicaciódels retalls. A més, Mestre explica que “els retalls per a este curs s’unixen als impagaments de la Generalitat, ja que deu dues anualitats en transport i una en menjador”. Finalment, ambdós edils també han comprovat com la Conselleria d’Educació tampoc ha cobert totes les places de professors. Per això, la regidora conclou que “per més que la consellera d’educació afirme que no hi han retalls, basta en visitar els centres educatius per veure com el pes de la crisi està recaent sobre les les famílies”.

A més, el proper divendres comencen les classes en l’IES Els Ports, també amb la incertesa de com afectaran els retalls, ja que algunes ajudes que s’atorgaven en anys anteriors, tampoc s’han publicat.

Més informació: | | |