Tornarem a veure TV3? Avui es decideix a Madrid

comarquesnord.cat . Madrid . dimarts, 11 de setembre de 2012 .
Etiquetes: , , , ,

El passat mes de juliol es complien dos anys des de la retirada de les emissions de TV3 a la Comunitat Valenciana. Des d’eixe moment, les protestes i les manifestacions ciutadanes s’han anat succeïnt, també a la nostra comarca. En esta jornada de dimarts es viu un dia clau per a la tornada de les emissions de l’autonòmica catalana.

El Ple del Congrés debat i vota en este dia 11, la Iniciativa Legislativa Popular ‘Televisió sense fronteres’, que pretén que les cadenes autonòmiques es puguen vore en aquelles comunitats on es parla la mateixa llengua. Es tracta d’una iniciativa que va arribar al Congrés al setembre de 2011 amb el suport de més de 670.000 signatures de ciutadans i que pretén eliminar les traves administratives per a garantir que les televisions autonòmiques amb llengua pròpia es puguen vore en altres comunitats. L’objectiu original era que Tv3 poguera vore’s a la Comunitat Valenciana i a Balears, però després s’ha reclamat també que ETB, la televisió basca, puga emetre a Navarra.

Després de la Junta de Portaveus dels dimarts, el diputat d’ERC, Alfred Bosh, va explicar esta setmana en roda de premsa en la Cambra baixa que es tracta d’una iniciativa que advoca per una televisió sense obstacles lingüístics o administratius. Una iniciativa que ha sigut promoguda per diferents entitats i provocada en origen per la impossibilitat que Tv3 i altres televisions en català no pogueren ser vistes des de la Comunitat Valenciana o les illes Balears.

Del debat i de la votació del Congrés dependrà la més o menys ràpida arribada de la senyal de la Televisió Autonòmica Catalana a la Comunitat i, per tant, a la comarca dels Ports, després de més de dos anys en negre.

Més informació: | | | |