L’Ajuntament de Morella executa els avals de dues obres

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 12 de setembre de 2012 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de Morella ja ha executat els avals de les obres corresponents a la reurbanització del carrer Sant Julià i de l’accés a la Plaça de Bous. Es tracta de dues obres que presentaven acabats roïns i desperfectes i el consistori va exigir responsabilitats a les empreses que van escometre les obres. Finalment, ha sigut la brigada municipal d’obres la que ha escomés els treballs i l’Ajuntament ha executat ambdós avals.

El regidor d’obres, Rafa Pallarés, afirma que “les empreses han d’assumir la seua responsabilitat a l’hora de realitzar obres en el municipi i, si no ho complixen, no han de ser els veïns de Morella els que les paguen, sinó les pròpies empreses”.

Ambdós obres es van escometre entre els anys 2010 i 2011. Pel que fa a la de Sant Julià, suposava la rehabilitació del vial més llarg de la localitat, ja que se revan reurbanitzar 300 metres, en dues fases distintes. Després de la finalització de les obres, es van detectar desperfectes en voreres, tapes de clavegueram, conduccions de cablejat que produïxen filtracions o en vorades. Per això, es va començar el procediment per a executar els avals depositats per l’empresa adjudicatària abans de l’inici de les obres i, que suposen un 5% del pressupost total. En relació a la nova entrada de la Plaça de Bous, esta obra suposa la rehabilitació d’un tram de la muralla entre la Torre del Pantó i la Porta Ferrisa i es va condicionar tota l’entrada. Al concloure les obres, també es van detectar desperfectes en distintes zones, com les portes d’accés.

Més informació: