El Ple de Morella exigeix a la Generalitat que publique les ajudes per a les AEDLs

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 13 de setembre de 2012 . 1 comentari
Etiquetes: , ,

El Ple de Morella celebra avui la sessió ordinària corresponent al mes de setembre. Entre els punts que es debatran destaca la moció que presenta l’equip de govern per a exigir a la Generalitat Valenciana que publique la convocatòria d’ajudes per a les AEDLs i que liquide el pagament corresponent a l’any 2011, en esta qüestió. Este punt ve precipitat perquè falten tres setmanes perquè concloga el contracte actual d’estes tècniques i, encara es desconeix si es mantindran o no les ajudes.

L’encarregat de defendre la moció serà el regidor de governació, Ernest Blanch, qui considera que “les AEDL realitzen un treball de gran importància en els xicotets municipis per a combatre la desocupació i posar en funcionament nombroses polítiques actives”. Segons l’edil, “en una situació de crisi com l’actual, reduir les AEDL suposaria un obstacle més per a aconseguir crear ocupació”.

A més, l’edil morellà també considera que l’eliminació de les AEDLs suposaria una pèrdua d’autonomia municipal. Segons Blanch, “les AEDLs realitzen són unes tècniques que s’encarreguen de realitzar una gran dinamització socio-econòmica, són figures clau per al desenvolupament rural i, cada vegada, assumixen més pes en l’actuació municipal”. A més, apunta que “no ens agradaria pensar que darrere d’este retard en la convocatòria s’oculta una falta de compromís pel desenvolupament rural”. En este sentit, afig que “però vistes les declaracions del president de la Diputació, Javier Moliner, en la seua visita a la comarca fa pocs mesos, en les que manifestava la seua postura favorable a la reducció d’estes tècniques, creiem que eixes són les intencions”. Blanch també assenyala que “a mesura que els municipis són més xicotets, és més important el tindre una figura d’un titulat universitari que ajude en estes matèries com són els AEDLs”. Cal recordar que les AEDLs de la comarca dels Ports han realitzat diverses reunions i han mantingut contactes amb la Generalitat Valenciana per a trobar una resposta a les seues demandes, davant de l’amenaça de l’eliminació d’estes línies d’ajudes. Si estes es produïren, també es reduiria una important quantitat d’ocupacions en la comarca dels Ports i la província de Castelló. L’Ajuntament de Morella ja va mostrar públicament el seu suport a les seues reivindicacions, el passat mes de maig.

En la moció que es presenta avui, l’equip de govern també sol·licita a la Generalitat que es mantinguen les quantitats aprovades en la convocatòria anterior i que es faça efectiu el pagament de la subvenció corresponent a l’any 2011, que encara no s’ha abonat. Cal recordar que esta tècnica de l’Ajuntament de Morella s’encarrega de gestionar l’Agència de Desenvolupament Local, la Borsa de Treball o l’Aula Mentor.

. Orde del dia

A més de la moció sobre la convocatòria d’ajudes a les AEDLs, en el ple d’avui l’equip de govern presenta quatre més i el Grup Popular una. El Grup Socialista presenta una per a sol·licitar ajuda econòmica al Ministeri de Cultura per a reparar el tram de muralla que es va afonar el passat 28 d’agost, mentres que els populars també sotmetran a debat un text sobre esta qüestió. A més, la situació del complex de la Fàbrica Giner tornarà a posar-se damunt de la taula i, en esta ocasió, es debatrà sobre els retalls en educació i en sanitat, especialment durant el Sexenni. Completen l’orde del dia l’execució dels avals de dues obres, un informe de la 756ª edició de la Fira i la resolució de la reclamació del justipreu per l’expropiació de la línia del parc solar.

Més informació: | |

1 comentari

  1. Em vaig quedar molt despagat amb l’actitut del PP. Que diguen que estan d’acord amb la moció, i que després s’abstinguen no es més que una actitut hipocrita. Es tractava de possar en valor la figura dels AODL, fer-los l’oportú reconeixement, i recolzar-los a tope. Si no voten a favor d’això es que encara no han assumit el que es el desenvolupament rural i no tenen la més minima consideració per aquestos bons professionals dels nostres pobles. Ho sento, pero estic especialment molest amb eixa actitut que després es no recolzo ni estic amb la gent que no ho està passant be al nostre territori.