Comença el curs per a secundària i batxillerat

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 14 de setembre de 2012 .
Etiquetes: , , ,

L’arribada dels autobusos s’ha esdevingut amb relativa normalita en el primer dia del curs en l’IES Els Ports. Els alumnes que resideixen fora de Morella o en altres municipis han arribat puntuals minuts abans de les 10 i mitja per emprendre un nou curs. La imatge a l’entrada de l’institut ha sigut esta. Desenes d’alumnes esperant les indicacions dels professors per a instal·lar-se en les aules que faran seues durant la resta de l’any.

A l’hora indicada, xics i xiques han començat a abandonar esta zona per ocupar taules i cadires. Uns i altres han congut als seus tutors i també els horaris que regiran la setmana a partir d’ara. Este començament a l’IES de Morella ve amb menys alumnes i menys professors que l’any anterior. Al baixar el nombre d’alumnes, lògicament també ho fa el de professors. No obstant, els retalls en educació també fan que el plantell disminuïsca.

No tots els professors estan ja al centre d’educació secundària i batxillerat. Degut a una errada en les adjudicacions de les places de Valencià i, per tant, el curs comença sense un professor d’esta matèria.

Si fa una setmana coneixíem que el col·legi de primària de Morella perdia una línia de transport, avui hem sabut que també n’ha perdut una l’IES Els Ports. La comunicació per part de Conselleria a l’IES Els Ports pel que fa a la situació del transport escolar ha arribat tard, tan sols dia i mig abans del començament del curs. El servei de menjador està en l’aire a dia d’avui. Des de l’Institut no és té constància de si les retallades afectaran en este aspecte.

En este primer dia de classe és ben rebut pels alumnes. És moment de presentacions i en esta jornada no hi haurà deures. A mesura que avancen les setmanes, la cosa ja canviarà. Ara tocarà treballar fins que arriben les ja esperades per alguns “vacances de Nadal”.

En el cas de l’IES Vilafranca, els alumnes també han disminuït, passant de 115 a 100. El nombre de professors s’ha quedat en 20, perdent-ne dos per les retallades. Els serveis d’autobús i menjador continuaran com fins al moment.

Més informació: | | |