El Consell deu 114.000 euros a l’Escola Taller

comarquesnord.cat . Forcall . divendres, 14 de setembre de 2012 .
Etiquetes: ,

Les Escoles Taller i també els Tallers d’Ocupació de la Comunitat Valenciana han représ els treballs sense que la Conselleria d’Educació, Formació i Treball haja fet front al deute que arrossega amb algunes d’elles. A la província de Castelló, cinc són les Escoles Taller que funcionen en l’actualitat. A la Comarca dels Ports i promoguda per la Mancomunitat Comarcal, l’Escola Taller està patint una situació molt complicada. En estos moments, el deute de la Generalitat Valenciana amb ella ascendeix als 114.000 euros, que corresponen en part a la tercera fase dels treballs del 15 de desembre de 2011 fins al 15 de juny d’enguany. A dia d’avui, tampoc s’ha fet cap calendari de pagaments.

La Mancomunitat Comarcal Els Ports ha avançat una quantitat econòmica que ascendeix als 50.000 euros per tal de pagar tant la seguretat social com les nòmines de part dels alumnes i dels professors d’este taller.

Protestes com les portades a terme al mes de desembre de l’any passat a la captital de la Plana, van tindre conseqüències positives i la Generalitat Valenciana va fer front al pagament de part del deute que arrosseguen les escoles tallers i, amb elles, la dels Ports. Des de la Mancomunitat Comarcal estan disposats a seguir reivindicant-se si la situació no se soluciona i el Consell continua sense pagar i sense fixar una data per a fer-ho.

Des de les mancomunitats no s’entén el motiu pel qual unes partides que arriben des d’Europa amb una finalitat concreta, que en este cas passa pel foment de l’ocupació a través de les Escoles Taller, no es destinen de forma immediata.

La situació actual en este sector és crítica i també ho és el futur d’estes escoles. La Conselleria encara no ha publicat l’ordre per tal que ajuntaments i entitats puguen presentar les seues propostes d’escoles taller de cara al proper any. En exercicis anteriors, esta ordre eixia al mes de gener.

Més informació: |