Morella reivindica l’existència d’una SAMU 24 hores en la localitat i critica la falta de reforços sanitaris durant el Sexenni

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 14 de setembre de 2012 .
Etiquetes: , ,

El Ple de l’Ajuntament de Morella va aprovar, amb els vots del grup municipal socialista, una moció per a reivindicar la presència d’una SAMU 24 hores en la localitat. A més de la petició, el text també criticava la falta de reforços sanitaris durant el Sexenni, que va comportar una multiplicació d’esforços per part dels professionals del Centre de Salut del municipi. Per això, en la moció es feia extensible un reconeixement a esta labor prestada des del centre sanitari durant les principals festes que celebra Morella, de sis en sis anys.

La regidora de benestar social de l’Ajuntament de Morella, Malú Blasco, defenia que “la SAMU és necessària per a poder donar una assistència sanitària ràpida, immediata i adequada a aquelles persones que ho necessiten i per a cobrir les necessitats bàsiques del servei sanitari”. Per a la regidora, “Morella mereix una sanitat digna i una SAMU agilitza la primera exploració a un pacient i pot salvar més vides”.

Cal recordar que les SAMU més pròximes a Morella són la de Vilafranca, que treballa catorze hores al dia i la de Sant Mateu. Ambdós municipis es troben a més de 30 minuts de Morella i les distàncies s’incrementen fins a municipis com Xiva, Ortells o Sorita. A més, el Centre de Salut de Morella a penes compta amb mitjans tecnològics, la qual cosa comporta que els veïns hagen de desplaçar-se fins a Vinaròs, a setanta quilòmetres, per a realitzar-se radiografies o exploracions importants.

Sense reforços en el Sexenni

La moció presentada per l’equip de govern també criticava la falta de reforços sanitaris durant la celebració del Sexenni. Per això, els professionals del Centre de Salut van redoblar esforços per a atendre al gran nombre de pacients que van tindre durant les festes. Per això, Blasco assenyalava que “és una gran falta de previsió no reforçar el Centre de Salut, durant uns dies en què Morella rep a prop de 20.000 visitants diaris”. Finalment, va felicitar als professionals sanitaris, per “la seua dedicació durant tot l’estiu i, en especial durant el Sexenni, perquè la seua professionalitat i el seu treball, moltes vegades desinteresat, van evitar que es donara un mal servei en el Centre de Salut”.

Més informació: | |