Els eixos Ràfels-Fórnols-La Portellada i Lledó-Arenys, principals reivindicacions en matèria de carreteres

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dimarts, 28 de setembre de 2012 .
Etiquetes: ,

En el darrer Consell de Cooperació Comarcal d’Aragó, el conseller de Política Territorial de la DGA, Antonio Suárez, va destacar que es comptarà amb les comarques per al disseny del Pla de Carreteres 2013-2024. Es tracta d’un document que es va presentar en el mateix consell i que, entre altres coses, prioritzarà les connexions entre les capçaleres territorials i fomentarà aquelles vies claus per al desenvolupament econòmic i ocupacional, així com la inversió en el manteniment i la millora de carreteres.

En aquest context, el president de la Comarca del Matarranya, Francisco Esteve, va apuntar que “va ser una reunió en la que personalment no hi vaig poder assistir, perquè coincidia amb la inauguració del curs d’estiu de ‘Paisatge’ de la Universitat de Saragossa”. Tot i això, va recordar que “ja ens havien passat força informació de tot allò que es planteja en el Pla de Carreteres”. Esteve va afegir que “es va dir que comptarien amb les comarques per a tindre informació més clara i pròxima de la problemàtica que hi ha en carreteres”.

. Encara falten vies per ‘arreglar’

Pel que fa a les necessitats del territori, el president del Consell Comarcal va recordar que encara que les infraestructures han millorat, “tots som coneixedors que falten algunes carreteres per arreglar. No és molt el que ens falta. Però s’hauria de treballar en tot l’eix de Fórnols – Ràfels – La Portellada”. A part d’això, Francisco Esteve va afegir que també són importants els accessos a la Torre del Compte i a Torredarques. En aquest últim municipi, la Diputació Provincial té contemplada una partida per rehabilitar el quilòmetre escaig que hi ha del nucli fins la N-232.

També faltaria actuar en les carreteres que ixen d’Arenys de Lledó i Lledó, trams que en alguns casos estan en prou mal estat. En aquest context, Esteve va recordar que “no són grans trams els que falten. Són carreteres secundàries, però no menys importants que les altres. I en un territori menut, tots som importants”. Aquestes són algunes de les prioritats que es considera necessàries en la Comarca del Matarranya, com també el tram de la via N-232 que va de Ràfels a La Pobleta i que ens obre al mar.

Més informació: |