La Portellada celebrarà Sant Cosme i Sant Damià amb volta de penyes, diana florejada i jocs tradicionals

comarquesnord.cat . La Portellada . dimarts, 28 de setembre de 2012 .
Etiquetes: , , ,

La Portellada viurà enguany unes Festes Patronals en Honor a Sant Damià i Sant Cosme que s’allargaran durant cinc dies. Els veïns i veïnes del municipi matarranyenc prendran el primer refrigeri de les seues Festes Majors aquest dijous 20 de setembre amb un sopar ‘de morral’. Serà el primer acte festiu, “amb el qual agarrarem forces”, va concretar la regidora de festes, Montserrat Corominas, per així arribar amb les piles carregades al primer dia festiu. I és que divendres 21 al matí tindrà lloc el volteig de campanes i el llançament de coets, per després anar tots junts al vermut popular. A la tarda es farà copa de frontenis i animació infantil, i de cara al final del dia hi haurà el recorregut de penyes animada per la xaranga ‘Sempre Sone Bé’. A més, el primer dia de festes tindrà lloc una barbacoa popular.

El dissabte 22 els veïns de La Portellada commemoraran Sant Damià i Sant Cosme, amb una solemne missa i una diana florejada a càrrec de la Banda Comarcal San Antón. Després de la litúrgia es repartirà el pa beneït, i per la tarda no faltarà el Festival de Jota i l’obertura d’una exposició. “Farem una exposició de joguets de diferents èpoques, amb la col·laboració d’alguns veïns del poble”, va recordar Corominas. Mentre, el diumenge 23 “després de dinar oferirem uns jocs tradicionals, com tirar la corda, carreres de sacs o sucar melindros amb xocolata i donar a un company amb els ulls tapats”. La regidora de festes de La Portellada va recordar que “l’any passat van xalar moltíssim els veïns amb els jocs”. Uns jocs tradicionals per a tots els públics, i en els quals “són els adults els que més en van xalar”.

També el diumenge 23 de setembre hi haurà un dinar popular, així com un parc infantil. Ja després a la nit, a la revetlla, tindrà lloc el tradicional ‘Ball del Farolet’. I diumenge, els veïns i veïnes de La Portellada marxaran fins a l’Ermita de Sant Miquel, i a dalt a l’ermita es repartiran casquetes i mistela entre els assistents. A la tarda no faltaran el concurs de guinyot (molt seguit per veïns de totes les edats), jocs i berenar per als “menuts” i una sardinada popular per a superar el tram final de les Festes Majors. La fi de festes el tancarà l’espectacle del mag Sergio Cisneros i l’humorista Diego Peña. La traca final de festes posarà el punt i final a cinc intensos dies. Un cop més, des de la corporació municipal i la Comissió de Festes s’anima a tots els veïns a xalar de les Festes. Bones Festes a tots

Més informació: | | |