L’Ajuntament de Morella exigeix garantir l’esport en la Fàbrica Giner i dinamitzar econòmicament el complex

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 18 de setembre de 2012 .
Etiquetes: ,

L’Ajuntament de Morella ha tornat a reiterar la petició de reunir-se amb el director general de patrimoni de la Conselleria d’Hisenda, Miguel Sánchez, per a abordar l’estat en què es troba el complex de la Fàbrica Giner. La intenció del consistori és buscar una solució per a reactivar econòmicament les instal·lacions i poder garantir la pràctica d’esport. Durant els últims anys, la Fundación Blasco de Alagón ha sigut l’encarregada de fer-se càrrec de les instal·lacions esportives, que ara ha abandonat per problemes econòmics. Per això, els clubs esportius s’han encarregat de mantindre el camp de futbol per a començar la nova temporada.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el regidor d’esports, Amadeu Bordàs, i el director general de patrimoni, Miguel Sánchez, van mantindre una reunió en el passat mes de maig per a abordar la situació del complex de la Fàbrica Giner. En ella, es va acordar que la Fundació Blasc d’Alagó traslladaria un informe a la Conselleria d’Hisenda sobre les actuacions més urgents que es devien d’escometre. Des de llavors, el responsable de la Generalitat s’ha desentés de la situació i no atén les cridades de l’Ajuntament.

Amadeu Bordàs afirma que “la nostra principal preocupació és donar una eixida a la situació de la Fàbrica Giner i, per a això, necessitem assentar-nos amb el propietari del complex, que és la Generalitat, per a buscar solucions”. Per això, no entén que “els compromisos que es van acordar en la reunió del passat mes de maig, no s’hagen complit”. L’edil també ha agraït el treball del Morella CF, gràcies al qual s’ha pogut mantindre el camp de futbol. No obstant això, advertix que “la capacitat econòmica dels clubs de Morella és limitada i cal buscar una solució, perquè no podem estar molts mesos ficant “parches””.

El regidor d’esports també indica que “si la Generalitat no es veu en condicions d’assumir les seues responsabilitats, no li costaria ni un euro cedir la gestió i, d’esta manera, es podria superar la situació d’abandó i tornar a convertir la Fábrica Giner en un lloc de referència a nivell turístic”. Bordàs subratlla que “la solució en la Fàbrica Giner ha de ser global, reinvertint els ingressos que s’extrauen de certes instal·lacions turístiques en el propi complex, per a poder mantindre totes tots els serveis i garantir la pràctica d’esport”. A més, afegeix que “la gestió des de la proximitat és molt més eficient”. Cal recordar que el complex de la Fàbrica Giner ha mantingut l’hotel i l’alberg tancats durant tot l’any, la qual cosa ha perjudicat greument el sector turístic, especialment durant la celebració del Sexenni.

Més informació: |