Els pressupostos de les Comarques a Aragó es reduiran un 5 per cent aquest any

comarquesnord.cat . Matarranya . dimecres, 19 de setembre de 2012 .
Etiquetes: ,

El pressupost de les Comarques a Aragó caurà enguany finalment un 5 per cent, d’acord amb les retencions de crèdit que ha aprovat el Govern Autonòmic a tots els departaments. Així ho va indicar el conseller de Política Territorial del Govern d’Aragó, Antonio Suárez, durant l’última trobada amb el Consell de Cooperació Comarcal. En la mateixa reunió, es va parlar també del Pla General de Carreteres 2013-2024, així com de la modificació de la llei de bases de règim local.

En relació a la caiguda d’aquests pressupostos, Suárez va precisar que rebran cinc milions d’euros del Fons de Contingència. D’aquesta manera, el descens del pressupost global per a les administracions comarcals d’aquest 2012 arriba després de continuades caigudes en aquestes partides. Sense anar més lluny, l’any passat el pressupost va caure en un 13 per cent, mentre que la partida pressupostària del Departament de Política Territorial va patir una disminució del 22 per cent.

En declaracions als mitjans de comunicació, el conseller va remarcar que “en uns temps de crisi com els que estem, tots patim les conseqüències”, però va concretar que a finals d’any les comarques “no surten mal parades” si el descens es compara amb anys anteriors o amb les caigudes pressupostàries que pateixen els altres departaments del Govern. Tot i això, en algunes zones com el Matarranya, els Consells Comarcals tenen un gruix de competències clau per al dia de molts municipis menuts.

Més informació: |