L’Escola de Música ‘Banda San Antón’ comença el curs amb normalitat, tot i les retallades

comarquesnord.cat . Matarranya . dimecres, 19 de setembre de 2012 .
Etiquetes: , ,

L’Escola de Música ‘Banda Comarcal San Antón’ ha tornat a les aules amb normalitat, tot i les retallades en Educació. El passat divendres 14 de setembre es donava per tancada la inscripció del nou curs musical, un procés que ha finalitzat amb la matriculació d’uns 240 alumnes de diversos municipis del Matarranya. Tot i que encara tenen cabuda els alumnes indecisos, es tracta d’un número d’alumnes inferior a la dels últims cursos, situació que es dóna degut a la ‘migració’ d’alguns músics que marxen a estudiar fora.

Segons va destacar el director de l’Escola de Música, José Miguel Roig, “enguany tenim, de moment, 32 matrícules noves, encara que no compensen les baixes que hem patit”, i que es deuen a aquells músics que marxen a la universitat o a estudiar a centres superiors. Pel que fa a l’actual situació econòmica, Roig va recordar que “a nivell institucional no ens afecta, encara que no ho sabem del tot. En el nostre cas, som una escola pública de música depenent del Departament d’Educació”.

A la vegada, però, el director de l’Escola de Música ‘Banda Comarcal San Antón’ va dir que “així com la Diputació Provincial, els Ajuntaments i la Comarca estan intentant per tots els mitjans mantindre les ajudes (i ho estan aconseguint), el Govern d’Aragó (que aporta una de les ajudes més importants) no sabem si ens donarà alguna cosa”. Per tant, el curs “comença amb incertesa perquè no sabem amb quins diners afrontarem el curs”. Roig va recordar que “l’entitat dóna classe a molts pobles”. Per això, “totes ajudes són poques”.

. Preocupació latent

De moment, i fins que no arribo cap resposta des d’Ensenyament, s’intentaran oferir les classes sense tindre en compte aquesta subvenció. Encara així, “no ixen els comptes”, va recordar José Miguel Roig, i per tant s’evitaran despeses com la compra de material nou. El director de l’Escola de Música va apuntar que sense aquesta ajuda, “sense comprar res i amb dèficit, el curs podríem fer-lo”. Però si les retallades (que han estat del 60% en només quatre anys) continuen, no saben què pot passar.

Pel que fa a novetats del nou curs escolar, Roig va apuntar que “la majoria d’alumnes es decanten per instruments de vent. També tira molt el piano i, en menor mesura, la guitarra. Més o menys, com tots els anys”. Les noves inscripcions han arribat sobretot amb l’entrada de xiquets d’edats compreses entre els 4 i els 7 anys. Poc a poc, també es produeix cert increment en la presència d’alumnes adults a l’Escola de Música. Aquests es decanten per la guitarra, el piano i també el cant modern.

. Un estiu molt intens

Darrere, la Banda Comarcal San Antón ha deixat un estiu farcit d’actuacions i activitats. Ha participat en el Festival de Bandes de Valderrobres, en la que va acudir Nuestra Señora de los Pueyos d’Alcanyís. També està l’assistència a les Festes Patronals d’alguns pobles del Matarranya, com també la Trobada Provincial de Bandes celebrada a la Mata. L’únic ‘però’ d’aquest estiu va ser l’actuació prevista a l’entorn natural de La Fenellassa que es va haver de suspendre degut a la pluja en un dels pocs dies que va ploure aquest estiu. Per la resta, “un estiu molt intens”, va sentenciar el director de l’Escola de Música.

Més informació: | |