El Centre de Dia de Morella oferirà Tallers de Memòria

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 20 de setembre de 2012 .
Etiquetes: ,

Morella celebra el Dia Internacional de l’Alzheimer amb un nou impuls al Centre de Dia. Esta setmana, la regidora de benestar social, Malú Blasco, ha mantingut una reunió amb la direcció del centre, per a planificar esta nova campanya. Les principals conclusions són que s’ampliaran els serveis, amb Tallers de Memòria, des d’octubre a juny, estades a la carta i es mantindran altres, com el menjador social o la fisioteràpia. A més, en la reunió es va abordar el deute que manté la Generalitat amb el centre, ja que no ha abonat les quantitats compromeses en tot el que portem d’any.

La regidora de benestar social, Malú Blasco, afirma que “per a este Ajuntament el primer són les persones i, intentarem donar un nou impuls al Centre de Dia, que és un servei de gran importància per als veïns i veïnes de Morella”. A més, afig que “la situació econòmica és difícil, perquè la Generalitat no paga, però farem un gran esforç per dotar de més serveis al Centre de Dia, perquè per a nosaltres és un centre de gran rellevància”.

En esta nova campanya, es mantindran serveis que van tindre un gran èxit el passat any, com el menjador social o el de fisioteràpia. D’esta manera, els veïns de Morella poden acudir a dinar al Centre de Dia, encara que no siguen pacients, per un preu assequible. A més, enguany es realitzaran més Tallers de Memòria, atés que són una ferramenta important per a previndre la malaltia de l’alzheimer. Durant la setmana que ve tindran lloc distintes reunions, un taller per a commemorar el Dia Internacional de l’Alzheimer i s’informarà els veïns de com participar en els que s’organitzaran en el centre. Una altra de les novetats d’esta campanya, és que hauran una sèrie de places a la carta. És a dir, si un pacient vol entrar al Centre de Dia només un període concret, també podrà fer-ho.

Respecte al dia que es commemora avui, la regidora de benestar social també ha volgut referir-se. Malú Blasco afirma que “l’alzheimer és una malaltia molt dura que afecta tant els que la patixen, com a tots els familiars pròxims al malalt. Per això, en un dia com avui, cal enrecordar-se dels que patixen alzheimer i els que patixen al costat d’ells”.

Més informació: |