Els més menuts també poden ser paleontòlegs

comarquesnord.cat . Cinctorres . dissabte, 22 de setembre de 2012 .
Etiquetes: , ,

El Jaciment Anna de Cinctorres ara compta amb un nou espai destinat als més menuts de la casa. Es tracta d’este terrari, on hi ha soterrats un conjunt d’ossos de dinosaure per tal que els més joves s’endinsen en el món de la paleontologia. A la zona de l’ermita de la Marededéu de Gràcia, s’ha creat un àrea recreativa on els xiquets poden simular una excavació.

L’objectiu d’este terrari és que els menuts tinguen l’experiència, en primera persona, de la trobada de restes de dinosaures. Que puguen ser ells qui, amb les seues mans, excaven i troben ossos de diferents saures.

D’altra banda, la nova campanya d’excavació en el jaciment Anna de Cinctorres continua pendent del permís de l’administració autonòmica. L’equip d’arqueòlegs, dirigit per Andrés Santos, va presentar la sol·licitud el passat mes de maig, però a dia d’avui encara no hi ha contestació.

Des de l’Ajuntament de Cinctorres no s’entén que en este temps en el qual l’administració tan a penes rep peticions de permisos per a excavacions, no hagen trobat temps a la direcció general de Patrimoni en tot l’estiu per a estudiar la proposta. En este cas, ni tan sols es demanava ajut econòmic, sols el permís d’excavacions.

Com s’afirma des del consistori cinctorrà, de moment els permisos per a excavar en una nova campanya al Jaciment Anna no han arribat. Un Jaciment que encara té potencial, pot quedar-se sense actuacions si la Generalitat no concedeix l’autorització.

Més informació: | |