90 motos fan la Ruta del Cid pel Maestrazgo i Els Ports

comarquesnord.cat . Cantavella . diumenge, 23 de setembre de 2012 .
Etiquetes:

Més de 90 persones i gairebé el mateix nombre de motos es van donar cita durant aquest cap de setmana a la Comarca del Maestrazgo i Els Ports per recórrer l’Anell de Morella de la Ruta del Cid. Organitzat pel Motoclub Zona Roja de València, aquesta ruta estava inclosa en el Campionat de Mototurismo de la Comunitat Valenciana i en Desafiament MotoDes 2012, el qual inclou altres trobades de mototurismo de ambito nacional i internacional.

L’objectiu d’aquestes trobades és unir les dues passions dels participants, les motos i el turisme, i per fer més amenes les visites han de passar una sèrie de controls en els municipis pels quals passen que els serveixen per acumular punts esdeveniment després d’esdeveniment.

Els participants de la Ruta del Cid per l’Anell de Morella es van donar cita en La Iglesuela del Cid dissabte passat 22 de setembre a les 16:30 hores. Les motos van inundar la petita plaça de la localitat, la qual els va obsequiar amb una visita guiada a la mateixa i un aperitiu a força de pastes artesanes i refrescs. A continuació van partir cap a Cantavieja, on també van realitzar una visita guiada. Les següents parades els van portar a Mirambel, Olocau del Rei i la Todolella, on van pernoctar. L’endemà es van dirigir a Forcall, Morella, on es va concentrar el gruix de les activitats del dia (visita guiada, visita a una quesería, concentració, etc), Cinctorres i Portell de Morella.

Els participants són en la seva majoria persones entre 40 i 70 anys, aficionats a aquest tipus de sortides, on es gaudeix de la ruta, de les visites i del bon ambient en general. Encara que aproximadament un 40% de les assistents als esdeveniments són dones, solament condueixen motos un 10 % d’elles. Respecte a les procedències, en la seva majoria eren de la de la Comunitat Valenciana, però en ser un esdeveniment MotoDes també van venir participants de Madrid, Astúries, León, Santander, Murcia i Huesca entre uns altres.

L’organització tenia especial interès a recórrer aquesta part la ruta del Cid i ja havien recorregut el passat any l’Anell del Maestrazgo. Gràcies a aquestes sortides han conegut millor la figura del Campeador i els pobles que avui ho recorden, i no es van oblidar de segellar el seu salconduit en cap d’ells. Tots els participants van manifestar el seu agraïment als municipis per on van passar i van comentar haver gaudit molt amb les carreteres, els paisatges i les visites als municipis.

Més informació: