Morella homenatja José Antonio Labordeta, en el segon any de la seua mort

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 23 de setembre de 2012 .
Etiquetes: ,

Morella torna a homenatjar el polític, poeta i cantant aragonés, José Antonio Labordeta. En la jornada d’avui, la Rondalla i el director de museus, Carlos Sangüesa, realitzaran un senzill acte literari i musical en el Jardí dels Poetes per a recordar la vida i obra de l’autor del Cant a la Llibertat. José Antonio Labordeta va estar sempre vinculat i reivindicatiu amb les terres d’interior i va visitar diverses vegades Morella, on encara guarda grans amics. L’última d’elles va ser l’any 2004, quan va realitzar un extraordinari concert al Convent de Sant Francesc.

El Jardí dels Poetes va ser batejat amb una placa del cantautor aragonés, a la que ara acompanyen dos més de Carles Salvador i Vicent Andrés Estellés. En aquell moment, va ser el primer dels homenatges que es van realitzar a Labordeta a Morella, després de la seua mort, de la que esta setmana s’han complit dos anys. En la placa, apareix el seu rostre, junt amb la lletra del seu Cant a la Llibertat. A més d’este reconeixement, en este període s’han realitzat altres actes com el repàs a la seua vida i obra que van realitzar Carlos Sangüesa i Joan Carles Marcobal, a través dels seus llibres i cançons o el concert que va realitzar la Rondalla en record seu, fa pocs mesos.
D’altra banda, la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Morella, Maria Rallo, ha oficialitzat la recepció a l’Associació Criteri 21 de Godella, en el matí d’avui. Este col·lectiu està celebrant la Setmana Europea de la Mobilitat i, per això, han decidit desplaçar-se fins a Morella. D’esta manera, el consistori també ha format part d’esta celebració, amb l’atenció prestada en les dependències municipals.

Més informació: |