Morella, a l’espera de la prova del Mundial de Motociclisme d’Alcanyís

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 25 de setembre de 2012 .
Etiquetes: ,

Els Ports té marcat en roig el cap de setmana vinent per l’arribada de la prova d’Alcanyís del Mundial de Motociclisme. Els hotels i restaurants esperen l’arribada de centenars d’aficionats per la proximitat de la localitat turolenca amb la comarca. El circuit de Motorland comptarà per tercer any consecutiu amb la presència de grans figures del motor com Jorge Lorenzo o Valentino Rossi. Un cartell molt atractiu per als aficionats a les motos.

La distància entre Morella i Alcanyís és de poc més d’una hora per la N-232, únic punt d’accés a aquella zona de Terol des de la província i el més còmode per a l’arribada des d’altres territoris pròxims. Per això, Els Ports és punt de pas per a poder presenciar el Mundial de motociclisme, malgrat el mal estat d’alguns trams per les obres d’aquesta carretera nacional que estan pendents des de fa anys. Principalment, s’espera el pas de centenars de ‘moteros’ que en molts casos paren a agafar forces en la comarca, així com per a dormir. També ho notaran les gasolineres de la zona que segur que multiplicaran el treball aquests dies.

En establiments hotelers de Morella les dades d’ocupació són altes, encara que no estan al 100%. “Són reserves realitzades des de fa mesos, en ser un calendari marcat des de fa un any, principalment d’estrangers que no es volen perdre la prova” indicava Vanessa Adell de l’Hotel Rey Don Jaime. De totes maneres, es nota la crisi, ja que “no hi ha el mateix boom que fa dos anys quan va debutar aquest circuit en el qual vam penjar el complet en l’hotel”.

El moviment començarà a partir del dijous i el divendres s’inicien els entrenaments oficials. El diumenge seran les carreres esperant reunir a Motorland a desenes de milers de persones. El passat any, durant els tres dies del Mundial es van calcular 145.000 desplaçaments. També es muntarà un dispositiu especial de trànsit per a controlar les carreteres durant aquestes intenses jornades de motor que comptaran amb la presència de molts aficionats de la zona per la proximitat amb Alcanyís.

Més informació: |