Morella reviurà el Sexenni amb una exposició fotogràfica participativa

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 25 de setembre de 2012 .
Etiquetes: ,

Morella reviurà els principals moments de les festes del Sexenni, amb una exposició fotogràfica participativa. La mostra “El Sexenni de les fotos, II edició” s’inaugurarà en el mes de desembre i, els veïns i veïnes de la localitat ja poden enviar les seues imatges al correu electrònic prensa@morella.net. La data límit per a la recepció de les fotografies serà el 31 d’octubre.

El principal objectiu de l’exposició és recordar l’espectacularitat de les festes sexennals i, així també ampliar l’oferta turística i cultural per a les dates nadalenques. D’esta manera, éste serà el segon Sexenni en el què es puga disfrutar de les millors imatges, a través d’una mostra participativa. També cal recordar que l’any passat es va realitzar una iniciativa semblant, per a recordar el que va significar l’Anunci.

La mostra també pretén ensenyar la varietat de detalls que composen el Sexenni. D’esta manera, els participants podran enviar imatges de qualsevol dels moments relacionats amb estes festes. Els gremis, danses, el treball dels carrers, els conventets, les activitats, la Rogativa, l’entrada de la Mare de Déu, els Retaules… qualsevol instantània relacionada amb el Sexenni, podrà formar part de la mostra. Els veïns que desitgen participar podran enviar el nombre de fotografies que considere oportú. Després, serà l’organització de la mostra la que faça una selecció per a imprimir-les, per a adequar el nombre de les mateixes a l’espai disponible. No obstant això, totes les fotografies s’exposaran en format digital. Una vegada que concloga l’exposició, l’Ajuntament posarà les imatges impreses a disposició dels participants.

El regidor de gobernació, Ernest Blanch, ha manifestat la intenció de l’Ajuntament de donar a l’ús de les Noves Tecnologies la màxima aplicació possible, recordant l’ús massiu que es fa de les càmares digitals en els darrers anys i de les aplicacions fotogràfiques per a poder donar-li a les instantanees preses el màxim de vigor i creativitat. També ha explicat que “la selecció de fotos es podrà veure mitjançant la web municipal i les xarxes socials, perquè ningú es quede amb les ganes de veure l’exposició en tota la seua dimensió”.

Cal recordar que el Sexenni va reunir a més de 150.000 visitants a Morella, sent un gran èxit de participació i organització. Per a la seua celebració, els veïns i veïnes de la localitat van realitzar un gran treball, en els gremis, els carrers, les danses o tots els elements que conformen esta singular festa. Des del consistori, es tracta de donar a conéixer una de les festes més antigues, arrelades i importants de la Comunitat Valenciana, declarada d’Interés Turístic Nacional i pendent del reconeixement com d’Interés Turístic Internacional i Bé d’Interés Cultural.

Més informació: |