El curs avançat de Peó Forestal esdevé un èxit i forma a 17 alumnes

comarquesnord.cat . Matarranya . dimecres, 26 de setembre de 2012 .
Etiquetes: , ,

El curs avançat de Peó Forestal que ha organitzat la Comarca del Matarranya el mes de setembre ha esdevingut tot un èxit. Finalment, en el curs s’ha format a un total de 17 persones, vingudes de diversos municipis del Matarranya, així com també dos alumnes de Samper de Calanda i un altre de Casp. A la vegada, i segons el Departament de Medi Ambient del Consell Comarcal, no s’ha pogut atendre totes les peticions i una quinzena d’inscrits han quedat fora, entre els quals hi havia alguns que no complien els requisits mínims, com era haver fet el curs d’iniciació de Peó Forestal.

Segons va destacar la tècnica de Medi Ambient de la Comarca del Matarranya, Olga Ric, el curs “ha anat molt bé”, i “finalment vam obrir el curs a 17 persones, ja que si no hi havia molta gent que quedava fora”. Ric va afegir que aquests cursos atreuen molta gent, i entre el perfil dels alumnes hi havia força gent jove, però també agricultors que volen ampliar els seus coneixements en la manipulació de la desbrossadora o el moto-serra. De fet, la crisi econòmica actual ha fet créixer el nombre d’interessats en el curs, perquè la gent “és conscient de que pot ser molt útil”.

. Un curs molt pràctic

Com ja va avançar la tècnica de Medi Ambient abans que s’impartís el curs, “aquest era molt pràctic, amb eixides pràcticament constants”. El primer dia durant el matí “es va fer un repàs del manteniment de les màquines. Es van donar nocions d’afilat. Es mirava que ho fessin bé, que triaven correctament la llima”. I ja en el camp, primer “el docent va fer una petita demostració. Però com els alumnes ja havien fet el curs precedent, ja s’encarregaven ells mateixos de fer anar les moto-serres i dels desbrossats amb discos diferents”.

A la vegada, Olga Ric va recordar que aquest curs també ha interessat els agricultors. “La formació es pot aplicar en el terreny personal, als masos o al camp. Els mateixos agricultors que tenen finques s’interessen perquè encara que saben fer anar les eines, hi ha que cometen errors. Aquí, el docent els corregeix, i descobreixen tècniques per a agafar millor les eines, per a cansar-se menys o utilitzar postures més adequades”. Des del Departament de Medi Ambient es van mostrar satisfets que com ha respost la gent i no es descarta a l’abril (quan el dia el fa més llarg) impartir un altre curs.

Més informació: | |