La guarderia de Queretes entra en funcionament amb 9 xiquets de preescolar

comarquesnord.cat . Queretes . dimecres, 26 de setembre de 2012 .
Etiquetes:

El curs escolar 2012/13 també ha començat amb algunes novetats pel que fa a l’etapa preescolar. En concret, aquest setembre ha entrat en funcionament la nova guarderia de Queretes, unes instal·lacions que s’han aixecat a la vora mateixa de l’escola pública i les pistes esportives. En concret, la guarderia de Queretes ha iniciat el curs amb un total de 9 xiquets, una xifra que demostra la bona salut per la que passa el poble. A més, de cara al gener no es descarta que 3 xiquets més acabin accedint a la guarderia de Queretes.

Segons va explicar l’alcalde del municipi, Fernando Camps, “la guarderia ha entrat en funcionament amb bastants xiquets. Hem obert amb 9 xiquets, i potser al gener n’entren 3 més”. Camps va afegir que “la Raquel és la mestra que se n’encarrega” de la guarderia i que “ha estat molt ben acollida per tots els pares”. A més, va destacar que “quan entres a la guarderia i veus tants de xiquets, te n’adones que el poble té futur” i que això també “es notarà quan passin de la guarderia a l’escola”.

L’alcalde de Queretes va posar en valor no només les noves instal·lacions, sinó també el projecte en sí de la guarderia. D’aquesta manera, Camps va afegir que “aprenen moltes coses, se’ls educa molt” i que aquest pas per la guarderia es nota en els xiquets “quan han d’entrar a l’escola”. Al llarg d’aquest mes de setembre, el municipi de Queretes va fer una jornada de portes obertes i està previst que aquestes Festes d’Octubre també se’n faci una altra. La guarderia compta amb dos aules i una capacitat per a 24 xiquets.

. El polèmic inici a l’escola

Al municipi de Queretes, el retorn a les aules va vindre marcat per les retallades en el nombre de professorat. Segons les previsions i els nous ràtios que barallava Educació, l’Escola Pública de Queretes perdia un docent, passant de quatre a tres. Tot i això, i després d’aconseguir la matriculació de 50 xiquets per a aquest curs escolar 2012/13, a Queretes es mantindran aquests quatre tutors. Cosa que no ha aconseguit Beseit, que perd un mestre aquest curs i l’haurà d’afrontar amb tres tutors tot i els 42 xiquets que té.

En aquest sentit, Fernando Camps va recordar que “el curs va començar amb bastanta preocupació”, encara que “finalment hem tingut la sort d’arribar als 50 alumnes”. A més, l’alcalde de Queretes va recordar que des del Departament d’Educació van mostrar la seua predisposició i “ens van dir que si s’arribava a 49 alumnes s’estudiaria el cas”. De fet, Queretes no era l’únic municipi d’Aragó que es trobava en aquesta situació, i “se’ns va demanar que tinguéssim paciència”.

Una vegada recuperat el quart professor, des del consistori de Queretes van remarcar que “estem satisfets perquè és un benefici per a l’escola”. Camps va destacar que “cal felicitar a l’associació de pares i mares. L’AMPA ha fet la seua feina, amb recollida de firmes, portant-li la carta a Begoña Lahoz (directora provincial d’Educació a Terol) i reunint-se a Teruel”. A més, des de l’Ajuntament “hem fet també tot el que estava a les nostres mans. Hem enviat escrits a Saragossa, hem estat en contacte amb Begoña i sempre se’ns havia dit que tinguéssim paciència perquè hi havia diversos pobles amb aquesta situació”. Finalment, però, aquesta polèmica s’ha resolt.

Més informació: