Pena-roja acollirà enguany la prova matarranyenca del Campionat d’Aragó de Bike Trial

comarquesnord.cat . Pena-roja . dimecres, 26 de setembre de 2012 .
Etiquetes: ,

Pena-roja serà el municipi del Matarranya que enguany s’encarregarà d’acollir la prova del Campionat d’Aragó de Bike Trial que cada temporada es celebra a la nostra comarca. Després de la Torre del Compte i Fontdespatla (que han albergat prova d’Aragó després de la recuperació regional d’aquesta disciplina), ara li arriba el torn a Pena-roja, que ha estat l’escenari escollit pel Club Trial Matarraña per a celebrar aquesta prova, puntuable també per al Campionat dels Països Catalans. La cita esportiva es viurà el pròxim diumenge 21 d’octubre, i començarà a desenvolupar-se a partir de les deu del matí.

Així ho va explicar Sergio Puyo, secretari del Club Trial Matarraña, qui va explicar que el municipi de Pena-roja “unificarà dos campionats i esperem que vagi tot molt bé. Pena-roja té un paratge molt atractiu i crec que serà una prova molt bonica”. Pel que fa a preparatius, Puyo va remarcar que “no dóna tanta guerra com el Campionat d’Europa. Està tot a punt, i els equips i pilots tenen la informació al seu abast”. L’objectiu “és créixer. Enguany, per temes econòmiques, tindrem tres proves al Campionat d’Aragó. Pena-roja serà la darrera prova, i esperem que vagi tot molt bé”.

. A la zona esportiva

En concret, l’eixida de la prova es farà des del pavelló municipal, amb zona també de control de carrera i zona indoor. La segona zona serà a les escales paral·leles al pavelló, amb una tercera que es farà a l’era inferior a Dinópolis i també un espai destinat a la zona de barranc. Segons va apuntar Puyo, “volem que siguin proves naturals, perquè el trial, tot i que hi ha espais indoor, sempre s’ha fet en espais naturals. El poble de Pena-roja té unes característiques bones, amb accessos i punts vistosos de les zones” i s’espera que en aquest trial “els pilots s’ho passin bé”.

Pel que fa a la representació de pilots de la zona, el secretari del Club Trial Matarraña va dir que serà similar a la Copa d’Europa que va acollir enguany Vall-de-roures. “La participació serà la mateixa, amb els cinc pilots que tenim federats”. A la vegada, Puyo va recordar que de cara al pròxim any s’espera que “tinguem alguna llicència més i que així creixi el club”. Pel que fa als pilots del Matarranya, Puyo va defensar que “a l’estiu hi ha una parada i se’n té moltes ganes de tornar a la competició”, mentre que amb els cursos d’estiu s’espera animar a xiquets i a xiquetes que tinguin ganes de descobrir aquest esport.

. Futur amb ganes

A la vegada, Sergio Puyo va recordar que la salut del Bike Trial “és bona”, però “és difícil créixer”. El secretari del Club va explicar que “són esports que tenen molt de sacrifici per part del pilot, però molt també per part dels pares. Es necessita que el pare acompanyi a entrenar i fa falta molta labor. Es necessita de la col·laboració de la família, i el Bike Trial és un esport que és difícil de realitzar aquí, com al Matarranya, on el pare ha de portar el xiquet a l’escola i acompanyar-lo a les proves”. Tot i això, cites esportives com la que es farà el pròxim 21 d’octubre, fan pinya per a consolidar aquest esport a la nostra comarca.

Més informació: |