Aquesta tardor es podran caçar 80 cabres en la Reserva Natural dels Ports

comarquesnord.cat . Matarranya . dijous, 27 de setembre de 2012 .
Etiquetes: , ,

Al llarg dels mesos de tardor es podran caçar fins a 80 cabres en la Reserva Natural dels Ports. Així es va despendre de la reunió celebrada fa unes setmanes a Beseit per la Junta Consultiva de la Reserva de Caça dels Ports. Enguany, s’ha autoritzat la caça de 156 exemplars de cabra en tota la Reserva Natural (que comparteixen Aragó, Catalunya i País Valencià), espècie predominant en aquesta àrea protegida. En la passada primavera però, es van caçar fins a 76 exemplars, de tal forma que de cara a aquesta temporada de tardor (de primers d’octubre a finals de setembre) se’n podran caçar 80 exemplars més.

Pel que fa a números, la caça autoritzada de cabra salvatge va reportar 128.342 euros als membres de la Reserva durant l’any passat. Per exemple, l’Ajuntament de Beseit ingressà 5.400 euros en aquest concepte i els particulars amb propietats a l’àrea van rebre una part proporcional. Aquests ingressos procedeixen del que paguen els caçadors per l’entrada a la Reserva, així com per les quotes complementàries, que varien en funció del trofeu que cada caçador ha capturat i el cost depèn dels punts assignats a cada peça. En aquest sentit, l’any 2011, la Reserva ingressà 51.000 euros en concepte de quotes d’entrada.

Abans de la reunió, Alberto Moragrega, alcalde de Beseit, va concretar que “la Reserva es reuneix dos vegades a l’any. Una al febrer i l’altra al setembre. I aquesta última es va demanar que es celebrés a Beseit, que està dins de la Reserva i n’és l’únic d’Aragó”. Pel que fa al seu contingut, va recordar que “es tracten coses ordinàries, com és l’execució de trofeus de caça”, les gestions econòmiques de propietaris i ajuntaments dins de la Reserva. A més, “enguany es volia parlar també del projecte de la Fundació La Caixa que treballa amb persones en risc d’exclusió social”, un projecte de millora de zones de past i sendes, i dels accessos a les zones de la Reserva.

Més informació: | |