CHA portarà avui a ple una moció per a demanar un altre professor al CEIP Vicente Ferrer

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dijous, 27 de setembre de 2012 .
Etiquetes:

El grup municipal de Chunta Aragonesista a Valderrobres portarà avui una moció al ple municipal perquè el consistori demani al Departament d’Ensenyament el professor que s’ha perdut en l’inici del curs escolar. El retorn a les aules també afecta el CEIP Vicente Ferrer de Valderrobres, perdent un professor, cosa que preocupa a la comunitat educativa perquè lluny de reduir-se la matrícula, l’escola pública de la capital del Matarranya veu com el nombre d’alumnes creix progressivament en els últims anys i gairebé manca espai en el centre educatiu.

Davant d’aquesta preocupant realitat, el grup municipal de CHA portarà avui aquesta moció. El regidor del partit nacionalista, Iñaki Belanche, explicà que “lluny de disminuir matrícula, aquesta augmenta, i les retallades” al Vicente Ferrer “han suposat un mestre menys que el curs passat”. Belanche va afegir que aquesta reducció de mestres ha arribat “molt a pesar de les gestions pertinents de l’equip directiu”. A més, va recordar que “l’AMPA s’està movent amb una recollida de firmes” i que “pensem que en aquests casos, que un professor és necessari i de justícia, hem d’anar tots a una”.

. L’escola es queda menuda

Belanche va explicar que a través d’aquesta moció, “i si la resta de grups municipals ho considera convenient, facultarem l’alcalde a que faci les gestions oportunes i es pugui aconseguir aquesta plaça”. A més, el regidor municipal de CHA va apuntar que “crec que l’administració ha de ser sensible quan hi ha una demanda justificada i que pot influir notablement en el dia a dia d’una escola”. A través de la moció, CHA exposa que “no demanem les coses per demanar, sinó que l’AMPA i el centre ja han dit que hi ha una sèrie de carències que fa que no es puguin impartir especialitats o fer desdobles”.

En aquest sentit, Iñaki Belanche va recordar que “beneït problema el que tenim al poble, on la matrícula, lluny de disminuir, augmenta”, però que això ha posat damunt de la taula també “problemes d’espais”. En alguns casos, aquests s’han tapat amb la cessió d’una aula per part de la guarderia municipal. Però encara així, “segueix havent-hi problemes”, va dir Belanche. “L’escola té els seus anys, i el pròxim curs igual s’ha de buscar un forat per a posar les dos noves aules que entraran”. Per això, la construcció d’una nova escola “tard o prompte és una demanda que caldrà abordar”.

. El futur complex educatiu

El regidor municipal de CHA a Valderrobres és realista i va recordar que “lamentablement, sembla ser que la situació no convida a l’optimisme per a fer una infraestructura”, encara que “l’ideal i desitjable seria tindre una escola nova que estigués en les immediacions de la zona esportiva i de l’escola d’educació infantil on està el menjador”. A més, aquest “ha de ser un dels reptes que ha de tindre el municipi de Valderrobres per a un adequat servei educatiu dels veïns i del poble”. Des de CHA s’espera que aquest dijous, el plenari li doni unanimitat a la moció i es sol·liciti de manera formal aquest docent que ha perdut l’escola.

Més informació: