La Diputació rebutja un pla d’ocupació presentat per Ximo Puig que sí s’adoptarà a València

comarquesnord.cat . Castelló . dijous, 27 de setembre de 2012 .
Etiquetes: , , , , ,

La Diputació de València crearà un pla per a l’ocupació de cara al 2013, donat a que el Consell autonòmic no el porta endavant. El Pla es tracta d’una moció presentada pel grup socialista i que ha tirat endavant amb els vots favorables del PSPV, d’EUPV i de Coalició-Compromís i l’abstenció del Partit Popular, que al tindre majoria absoluta hagués pogut tombar-la.

El pla es tracta d’una proposta que va fer l’exalcalde de Morella i actual líder dels socialistes valencians, Ximo Puig, al president Alberto Fabra en la reunió que tots dos van mantindre a València el passat 29 de maig, consistent en que les diputacions aportaren 100 milions d’euros per a recolçar l’ocupació amb una sèrie de mesures concretes. El president va rebutjar el pla de Puig donat que, segons la seua postura, el govern central ja té una estratègia per afavorir el treball. El president de la Generalitat, en el seu moment, es va mostrar “sorprès” que Puig plantegés que s’utilitze el romanent que tenen les Diputacions, d’uns 100 milions d’euros, per activar un pla ocupació, donat a que els socialistes havien proposat l’eliminació de l’administració autonòmica.

El pla també ha estat presentat pels socialistes a la Diputació de Castelló on, contràriament al que havia passat a València, ha estat rebutjat pels populars.

Més informació: | | | | |