Morella reivindica un transport sostenible, públic i de qualitat, en el Dia del Turisme

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 27 de setembre de 2012 .
Etiquetes:

El regidor de governació de l’Ajuntament de Morella, Ernest Blanch, ha reivindicat un trasport públic, sostenible i de qualitat per a l’interior de la província, en el Dia Mundial del Turisme. Enguany, el lema d’esta jornada és Turisme i Sostenibilitat Energètica i el consistori ha volgut organitzar unes activitats relacionades per a celebrar este dia i incidir en la qüestió d’un millor servei de transport públic. A més, l’edil morellà ha comparat l’esforç que realitza l’Ajuntament per a garantir el Taxi, amb la falta de serveis de transport d’altres administracions.

Per a Blanch, “sense un transport públic i de qualitat en la nostra ciutat i en la nostra comarca estem fent un flac favor al turisme d’un sector de població jove o amb pocs recursos, que viatja a molts llocs sense agafar el seu vehicle privat”. A més, afig que “en un dia com avui, volem fer una crida a la resta d’administracions per a millorar estos serveis, ja que la falta de millores en l’autobús de línia, la desaparició del pla de transports comarcal de la Generalitat o l’absència de pressupost per al transport a la carta que havia anunciat la Diputació Provincial són obstacles evidents per al funcionament adequat d’un sistema de transport públic deficient i que porta més de 20 anys sense millores substancials”. Una falta d’infraestuctura que afecta els possibles turistes, però també als veïns o a les línies de transport escolar. En este sentit, Blanch assenyala que en este curs “s’han produït retrocessos importants, amb la supressió de línies de transport escolars, que repercutiran en una despesa important per a les famílies de Morella i la comarca d’Els Ports”.

. Aposta pel Taxi

El regidor de governació també destaca que “l’Ajuntament de Morella aposta pel servei de taxi per a tota la població i que fa que molts turistes puguen arribar a Morella fora dels encotillats horaris de la resta del transport públic”.

El Taxi de la localitat rebaixa les seues tarifes habituals per a serveis relatius a atenció mèdica, que són desplaçaments fins a Vinaròs, i posa especial atenció en les característiques de les persones que poden utilitzar-ho, especialment si són majors, discapacitades o famílies nombroses. Finalment, Blanch assenyala que “és el que podem realitzar des del municipi i, ens agradaria que la resta d’administracions també concedira la importància que mereix esta qüestió, especialment per a les zones d’interior com la nostra”.

Més informació: