Pel 2013 no es modificarà el 9 d’octubre, però serà festiu la vespra de Sant Josep

comarquesnord.cat . València . dijous, 27 de setembre de 2012 .
Etiquetes: , , ,

La polèmica sorgida mesos enrere respecte al trasllat a dilluns dels dies festius intersetmanals, evitant així els ponts per a, suposadament, augmentar la productivitat i fer front a la crisi, no tindrà encara efectes en el calendari laboral de l’any vinent.

Sobre la possibilitat de fer caure el 9 d’Octubre en dilluns, i per tal celebrar-lo el 7 o el 8, no es farà enguany ni tampoc l’any vinent. D’aquesta manera el dia de la Comunitat Valenciana de 2013 serà en dimecres, dia en el que cau.

També es manté en el seu dia natural la festivitat de Sant Josep, el 19 de març, però aquesta data sí comporta una novetat. Per tal d’evitar que es pugue fer pont el dilluns, ja que en 2013 Les Falles cauen en dimarts, el 18 de març serà festiu a la Comunitat Valenciana, segons ha proposat el Govern Valencià. D’aquesta manera es cedeix a les peticions dels fallers i dels comerciants, que no veien bé ni el canvi de dia ni el tindre dos festius -diumenge i dilluns- consecutius amb les tendes tancades. Per contra, l’hosteleria sí estava d’acord en allargar el cap de setmana faller per tal d’augmentar ingressos.

. Es debatrà de nou pel 2014

Aquest canvi seria donat a que el 6 de gener, festiu per ser el dia dels Reixos, cau en diumenge, i quedaria una data lliure per tal d’establir una nova festivitat. A la comarca dels Ports, on no es celebren falles, els habitants guanyaran un dia festiu, el dilluns, que no tindran que demanar pont, ja que serà festiu per a tothom l’any vinent.

Aquesta ubicació dels festius de la Comunitat en el seu dia natural contradiu el que va anunciar el president Fabra mesos enrere, quan confirmava que totes dues dates es traslladarien a dilluns. El conseller de governació, Serafín Castellano, assegura que es seguirà debatent els trasllats de festius per al 2014.

“Durant les reunions mantingudes amb col·lectius potencialment afectats per aquests canvis, el Consell ha estat sensible a les demandes dels sectors implicats i ha pres la decisió final valorant totes les opinions”, han declarat fonts del govern valencià a la premsa autonòmica.

A aquest calendari caldrà sumar les festes locals de cadascún dels pobles.

Més informació: | | |