Maria Cinta Ferrer substituirà a Manuel Segura com a alcaldillo d’Herbeset, després de 21 anys

comarquesnord.cat . Herbeset . divendres, 28 de setembre de 2012 .
Etiquetes: , ,

Herbeset, municipi que depén administrativament de Morella, es prepara per a viure les seues festes en honor a Sant Miquel. Es tracta d’un cap de setmana molt participatiu en el que es congreguen en la localitat més de 150 persones. Una xifra molt elevada, ja que el municipi compta amb un cens de sis persones. Este cap de setmana també serà important per al municipi, ja que hi haurà un canvi d’alcaldillo de la dena d’Herbeset. D’esta manera Maria Cinta Ferrer substituirà a Manuel Segura, que ha sigut l’encarregat de realitzar esta tasca durant els últims 21 anys.

El programa de festes es manté respecte a anys anteriors. Les celebracions començaran esta vesprada, amb l’Anunci, la rebuda dels absents i l’engalonament dels carrers. Els dies principals de celebració seran el dissabte i el diumenge, amb actes populars i festius dirigits a tots els públics. El dissabte, la jornada comença amb la despertà, el muntatge de la carpa i una xocolatada. Al matí, tindran lloc els campionats de birles i les rifes. Els seguirà un dinar de germanor i, a la vesprada, la música de la Rondalla amenitzarà la jornada. Un ball tancarà els actes del dia. El diumenge és més solemne amb la cercavila dels gaiters, una Missa en honor a Sant Miquel i la Mare de Déu del Rosari, el retaule i l’oferta tradicional. Els últims actes seran el café popular, les tradicionals joies, sacs o cullera i el fi de festes, amb l’habitual traca.

Herbeset és un xicotet municipi situat a uns deu quilòmetres de Morella i rodejat d’un gran paisatge. Per això, són moltes les rutes de senderisme que partixen d’esta localitat o que arriben a ella. A més, la localitat també té cases de turisme rural molt acollidores, que permeten als visitants disfrutar d’una gran tranquil·litat.

Més informació: | |