Morella celebra el Dia Mundial del Turisme amb una visita guiada al parc eòlic de Torremiró

comarquesnord.cat . Morella . DATA .
Etiquetes: ,

Els veïns i veïnes de Morella han descobert avui el funcionament d’un parc eòlic. L’ajuntament ha organitzat esta activitat, junt amb altres dos, per a celebrar el Dia Mundial del Turisme, que enguany se centra en la Sostenibilitat Energètica. La passada setmana es va realitzar una excursió per la senda Morella-Herbeset i per al dia 13 d’octubre, hi ha una altra programa fins a Xiva.

Els encarregats d’explicar tot el funcionament del parc eòlic han sigut el tinent alcalde del consistori morellà i tècnic de manteniment d’esta zona, Amadeu Bordàs, i el responsable dels parcs Torremiró I i II, Delfín Garcia. Ambdós, han explicat les distintes parts que componen un aerogenerador, la seua distribució interna i com capten formen l’energia, després d’orientar-se per a aprofitar el vent. A més, s’ha visitat la subestació d’energia i s’han pogut conéixer les instal·lacions dels parcs eòlics.

Bordàs afirmava que “els parcs eòlics aconseguixen una gran quantitat d’energia neta i han significat un impacte econòmic molt important per a la comarca dels Ports”.

A més d’esta activitat, en el marc del dia que s’ha celebrat, el consistori ha organitzat dos rutes per a promocionar els seus paisatges. El terme de Morella té més de 150 quilòmetres de rutes marcades, que permeten conéixer gran part del patrimoni natural de la zona. La pròxima d’elles, partirà des d’esta localitat i anirà fins a Xiva. Una excursió que tindrà lloc el dia 13 d’octubre i que permet disfrutar de vistes espectaculars i arribar fins esta xicoteta, però molt bonica localitat. Per a particpar en ella, cal inscriure’s a l’Oficina de Turisme.

Més informació: |