Herbeset celebra les seues festes de Sant Miquel canviant l’alcaldillo

comarquesnord.cat . Herbeset . diumenge, 30 de setembre de 2012 .
Etiquetes: , ,

Herbeset, municipi que depén administrativament de Morella, ha viscut les seues festes en honor a Sant Miquel, durant este cap de setmana. Estes han sigut les últimes en les què Manuel Segura ha sigut l’alcaldillo d’esta dena. Un càrrec que deixa ara en mans de Maria Cinta Ferrer. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha agraït en nom de l’actual corporació i de les anteriors, el treball que Segura ha realitzat durant dos dècades i el seu compromís amb esta localitat. Esta figura és la del responsable del poble i enllaç amb l’ajuntament.
Les festes d’Herbeset destaquen per la seua gran participació, ja que més de cent persones es donen cita en elles. Una xifra molt elevada, ja que el municipi compta amb un cens de sis persones.

El programa de festes s’ha mantingut respecte a anys anteriors. Els actes populars i festius dirigits a tots els públics han cobrat un gran protagonisme. Les festes van començar el divendres, amb l’Anunci i la rebuda dels absents. El dissabte, la jornada començava amb la despertà, el muntatge de la carpa i una xocolatada. Al matí, es van celebrar els campionats de birles i les rifes. I, després del dinar de germanor, la música de la Rondalla va amenitzar la jornada. Per a tancar l’activitat, el típic ball va delectar els assistents. El diumenge és més solemne, amb la Missa en honor a Sant Miquel i la Mare de Déu del Rosari, el retaule i l’oferta tradicional. Els últims actes seran el café popular, les tradicionals joies, sacs o cullera i el fi de festes, amb l’habitual traca.

Herbeset és un xicotet municipi situat a uns deu quilòmetres de Morella i rodejat d’un gran paisatge. Per això, són moltes les rutes de senderisme que partixen d’esta localitat o que arriben a ella. A més, la localitat també té cases de turisme rural molt acollidores, que permeten als visitants disfrutar d’una gran tranquil·litat.

Més informació: | |