Gairebé 45.000 persones van seguir ‘en viu’ les carreres oficials de Moto GP

comarquesnord.cat . Alcanyís . dilluns, 1 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: ,

El passat cap de setmana, el Circuit de Motorland d’Alcanyís va aplegar el Gran Premi de Moto GP d’Aragó per tercer any consecutiu. Un Gran Premi que, segons l’organització, va arrimar fins a 81.150 persones fins al circuit durant tot el cap de setmana. Pel que fa al número d’espectadors que van seguir les carreres oficials durant el diumenge, aquest gairebé va arribar a les 45.000 persones, unes 20.000 menys que l’any passat.

Segons el Govern d’Aragó, entitat encarregada del desenvolupament del Gran Premi, això es va deure a les inclemències meteorològiques, amb una pluja que va afectar la capital del Baix Aragó divendres a la tarda, tot el dissabte i part de la matinada del diumenge, i també a la crisi econòmica. Tot i això, els carrers i establiments d’Alcanyís s’ompliren d’amants de l’esport de les dos rodes durant tot el cap de setmana, i l’ambient va ser d’allò més envejable.

. Repercussions en els beneficis

Segons informava el rotatiu ‘Diario de Teruel’, “amb menys gent i les nits de divendres i dissabte passades per aigua, el balanç que fan els empresaris de l’hostaleria a Alcanyís és menys positiu que en les dos edicions anteriors del Gran Premi d’Aragó de Moto GP”. De fet, i a primera vista, el sector calcula “un 20 per cent menys d’ingressos que el 2011 i pensen ja en solucions perquè la pluja no interrompi la festa al carrer”, concreta el rotatiu.

En la publicació, el diari provincial reproduïa unes declaracions de Luís Soler, delegat en el Baix Aragó de Teruel Empresarios Turísticos. D’aquesta manera, el rotatiu apunta que “la pluja ha espatllat la festa de la nit”, i que a causa de les inclemències meteorològiques el volum de negoci s’ha reduït en un 20 per cent de mitjana. “Els negocis que complementaven la barra al carrer amb l’interior dels locals han compensat, però als que basaven les seues expectatives a l’exterior els ha anat molt malament”, va dir Soler.

. Cartell de ‘ple’

Per la seua banda, l’ocupació hotelera pràcticament ha tocat el 100 per cent a la comarca del Matarranya. De fet, el cap de setmana del Gran Premi d’Aragó de Motociclisme, marcat sobretot per l’arribada massiva d’amants de l’esport de les dos rodes al territori, allarga la temporada de setembre a la comarca, un mes que coincideix també amb els ponts del 11 de Setembre i la Diada de la Mercè (festes a Catalunya).

Més informació: |