Un nou accident en el ‘tram negre’ de la carretera entre Valderrobres i Fontdespatla

comarquesnord.cat . Matarranya . dilluns, 1 d'octubre de 2012 .
Etiquetes:

El cap de setmana ens ha deixat un nou accident de trànsit al Matarranya. En concret, aquest es va produir a l’alçada del quilòmetre 19 de la A-1414, la carretera que uneix Mont-roig i Valderrobres, una de les vies de comunicació amb major índex de sinistralitat de la nostra comarca. L’accident es va produir passades les 14.30 hores del divendres, quan el cotxe que conduïa un veí de Valderrobres va donar un quart de volta de campana. El cotxe va impactar primer contra la barana de la dreta, i es creu que quan el conductor va intentar reconduir la direcció, el vehicle va lliscar per l’aigua acumulada en aquest tram.

Fins al lloc dels fets es va desplaçar una ambulància, un camió de bombers i efectius de la Guàrdia Civil. L’accidentat estava conscient en tot moment, i des del lloc dels fets se’l va traslladar al Insalud de Valderrobres. El conductor del cotxe es queixava del braç i d’allí va ser traslladat a l’Hospital d’Alcanyís, on es va diagnosticar una fractura per tres llocs. A causa de l’accident, el trànsit va estar tallat durant 20 minuts en aquest tram de la via. El conductor anava en direcció Fontdespatla i el sinistre es va produir en el mateix punt on s’accedeix a la Torre del Visco, un tram on s’han produït diversos accidents per similars causes.

De fet, el tram comprès entre els quilòmetres 15 i 20 de la A-1414 s’ha convertit en un punt negre del trànsit al Matarranya. Fa només tres setmanes, més en concret el dijous 6 de setembre, un repartidor va patir una accident uns 100 metres més endavant que el registrat el passat divendres també direcció Fontdespatla. En aquesta ocasió, el vehicle va destrossar tota la barana d’una curva a esquerres, encara que el conductor no es va fer res. En la mateixa via A-1414, el punt quilomètric 15 (a dalt a les Crestes) és de risc i porta un índex de sinistralitat molt elevat, concentrat sobretot en l’època d’hivern i en temporades de pluja.

Més informació: