Valderrobres aprova per unanimitat demanar un altre professor al CEIP Vicente Ferrer

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dilluns, 1 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: , ,

El plenari de l’Ajuntament de Valderrobres va aprovar el passat dijous 27 de setembre una moció per a demanar al Departament d’Educació la recuperació del professor que el CEIP Vicente Ferrer de la capital matarranyenca ha perdut aquest curs escolar. Aquesta moció va ser presentada pel grup municipal de Chunta Aragonesista, i després de debatre’s en ple, va ser aprovada per unanimitat. En ella, CHA de Valderrobres al·legava que lluny de reduir-se la matrícula, l’escola pública de la capital del Matarranya veu com el nombre d’alumnes creix progressivament en els últims anys.

Davant d’aquesta “preocupant” realitat, el grup municipal de CHA va portar a ple aquesta moció. El regidor municipal de Chunta, Iñaki Belanche, va apuntar que “lluny de disminuir matrícula, aquesta augmenta, i les retallades” al Vicente Ferrer “han suposat un mestre menys que el curs passat”. Belanche va afegir que aquesta reducció de mestres ha arribat “molt a pesar de les gestions pertinents de l’equip directiu”. A més, recordà que “l’AMPA s’està movent amb una recollida de firmes” i que “pensem que en aquests casos, quan un professor és necessari i de justícia, hem d’anar tots a una”.

En aquest sentit, Iñaki Belanche va recordar que “beneït problema el que tenim al poble, on la matrícula, lluny de disminuir, augmenta”, però que això ha posat damunt de la taula també “problemes d’espais”. En alguns casos, aquests s’han tapat amb la cessió d’una aula per part de la guarderia municipal. Però encara així, “segueix havent-hi problemes”, va dir Belanche. “L’escola té els seus anys, i el pròxim curs igual s’ha de buscar un forat per a posar les dos noves aules que entraran”. Per això, la construcció d’una nova escola “tard o prompte és una demanda que caldrà abordar” a Valderrobres.

Més informació: | |