Les primeres jornades ‘Gastromatarraña’ es dediquen al Ternasco d’Aragó

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dimarts, 2 d'octubre de 2012 .
Etiquetes:

Del 2 d’octubre al 11 de novembre, el Matarranya acollirà les jornades ‘Gastromatarraña’, unes jornades gastronòmiques que en aquesta primera edició es dedicaran al Ternasco de Aragón, un producte de qualitat i referència culinària que també es produeix en el nostre territori. Seran unes jornades en les que participaran 23 restaurants del Matarranya, i en els quals durant aquestes cinc setmanes es cuinaran plats estrella on el Ternasco de Aragón serà el protagonista de 23 formes diferents.

Les jornades ‘Gastromatarraña’ s’encetaran aquest dimarts 2 d’octubre amb la inauguració oficial, que seran a partir de les 10.30 hores a l’Escola de Cuina del IES Matarranya. En concret, la presentació es farà al Saló d’Actes, i tot seguit es mostrarà l’elaboració d’un plat amb el Ternasco de Aragón i de productes del Matarranya a càrrec de Miguel Ángel Revuelto, cap de cuina del Restaurant Gayarre de Saragossa. A partir de migdia, a més, hi haurà una degustació i posteriorment la visita d’una explotació ramadera de cria de Ternasco de Aragón.

Segons va explicar Javier Moragrega, president de l’Associació d’Empresaris del Matarranya, entitat encarregada de les jornades ‘Gastromatarraña’, “la idea naix de la necessitat de crear un punt d’unió i de contacte entre el sector primari i la restauració”. En aquesta primera edició s’ha apostat pel Ternasco de Aragón, i en aquest sentit Moragrega va recordar que “aquí hi ha encara molts pastors que estan fent producte per la Denominació”, i va subratllar la necessitat de crear “una economia local en temps de crisi. Això és clau”.

Al llarg d’aquestes primeres jornades ‘Gastromatarraña’, els 23 restaurants adherits a aquesta iniciativa oferiran un plat estrella cadascun on el Ternasco de Aragón serà el protagonista. 23 restaurants de reconeixement que es reparteixen per nou municipis diferents, i que crearan un interessant circuit on descobrirem diferents formes de cuinar aquest reconegut producte que es produeix en el Matarranya. L’objectiu de l’Associació d’Empresaris és potenciar el producte de la terra, i de cara a pròximes edicions s’espera dedicar-les a altres com l’oli o el pernil.

Més informació: